2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Nem szabadulhat idén Aurelio a börtönből

Nem szabadulhat idén Aurelio a börtönből

Összedőlni látszanak Aurelio tervei! Ő ugyanis korábban úgy gondolta, még idén szabadulhat a rácsok mögül, ám ügyvédje számításai szerint erre már csak jövőre kerülhet sor.

– Nagyon remélem, hogy kapok kedvezményt és a büntetésem egy részét házi őrizetben tölthetem. Van egy időpont, amely idénre szól, de nem szeretném elárulni, mert csendben akarok távozni, és majd csak utána mesélni erről. A strigulákat viszont húzom – nyilatkozta év elején Aurelio, amikor a Blikk munkatársai a börtönben látogatták meg őt.

Mint ismert, a realitysztár 2022. február 16-án kezdte meg a budapesti Kozma utcai fegyházban három év öt hónapos börtönbüntetését, amit a bíróság emberrablásért és korábbi drogügye miatt szabott ki rá. Aurelio eleget tett az ítéletnek, méltósággal próbálja viselni a börtönlétet, dolgozik, edz, olvas, de még így is nehezen éli meg a bezártságot, és azt, hogy távol van szeretteitől, valamint kislányától, akinek létezéséről már odabent értesült.

A Blikk megkereste a ValóVilág hatodik szériája győztesének ügyvédjét, hogy érdeklődjünk, hogy áll Aurelio szabadulása. Dr. Galgóczi Zoltán szerint ügyfele legkorábban 2024. januárjában hagyhatja el a börtönt.

– Bízunk abban, hogy Aurelio a jó magaviselete miatt megkapja a kedvezményt és januárban feltételesen szabadlábra helyezik, így a drogügyéért kiszabott büntetést már úgynevezett reintegrációs őrizet alatt töltheti. Ehhez az kell, hogy a fő bűncselekmény – mely ez esetben az emberrablás – miatt kapott büntetés legalább kétharmadát letöltse bent, ezt számításaim szerint januárban éri majd el – fogalmazott az ügyvéd, aki azt is elmondta, mi vár majd a szabadulása után Aureliora.

– Nem feltétlenül kell majd háziőrizetben, a négy fal között lennie, de valószínűleg lokalizálni fogják a mozgásterét Bajára. Kap majd egy nyomkövetőt, és azzal figyelik, hogy ne hagyja el a várost. Ami viszont elengedhetetlen, hogy legyen rendes munkája, ahová folyamatosan eljár. Ez mondhatni a legfontosabb pontja a feltételes szabadlábra helyezésének. Én úgy gondolom, ezt mind be fogja tartani, mert szeretne minél előbb szabadulni. Méltósággal viseli a büntetését, de ő egy elég emocionális fiú, emiatt hullámzó lelkiállapotban éli meg a bent töltött időt – tette hozzá Galgóczi.