2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Nélkülöznie kell Szilágyi István özvegyének

Nélkülöznie kell Szilágyi István özvegyének

Egy hónap alatt csupán 162 ezer forint gyűlt össze Szilágyi István özvegyének, Humenyánszky Jolánnak még néhány napig megtekinthető kiállításán.

A pénzt a tárlatnak helyet adó fővárosi bevásárlóközpont is megtoldja 100 ezer forinttal, de az így sem elég a téli tüzelőre, nemhogy a megélhetésre. Hiszen Jolika néni 30 millió forinttal tartozik a banknak és még a börtönben ülő fiát is szeretné támogatni.

– Muszáj törlesztenem, ráadásul ugyan még van tűzifám a fűtéshez, de télire már nem lesz elegendő. Sok kedves ember segít, de végre a saját pénzemből is vehetek. Hirdetjük a házat, volt is pár érdeklődő. Ha eladnám, talán kifizetheném a kölcsönt és még jutna egy pici lakásra is az árából – mondta a Blikknek Jolika néni, aki úgy számol, tavasszal elhunyt férje filmjei után jogdíj is érkezhet még, amellyel kiegészítheti alacsony nyugdíját.

Az egy hónapja nyitva tartó kiállításon Szilágyi István személyes tárgyaira, a róla készült fotókra, rajzokra, színpadi kellékeire, valamint a művész házaspár közös bútoraira és Humenyánszky Jolán szobraira lehetett licitálni. Úgy tudjuk, bár sok jó szándékú érdeklődő érkezett az árverésre és adományoztak is az özvegynek,a bútorok és a szobrok nem találtak gazdára, így azokat hamarosan visszaszállítják Joli néni XVII. kerületi otthonába.