2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Négyrendbeli szexuális zaklatással vádolták meg Kevin Spacey-t

Négyrendbeli szexuális zaklatással vádolták meg Kevin Spacey-t

A brit koronaügyészség csütörtökön közölte, hogy a londoni rendőrség nyomozása alapján számos szexuális bűncselekménnyel vádolják Kevin Spacey színészt, köztük három férfi elleni szexuális zaklatás miatt.

Rosemary Ainslie, a CPS Különleges Bűnügyi Osztályának vezetője szerint az Oscar-díjas színész ellen négy rendbeli szexuális zaklatás miatt emeltek vádat.

“Vádat emeltek ellene azzal is, hogy a szexuális zaklatása során erőszakos cselekményeket követett el. A vádemelés a Fővárosi Rendőrség által, a nyomozás során összegyűjtött bizonyítékok áttekintését követi.”

2017 novemberében a londoni Old Vic színház azt közölte, hogy húsz különálló vád szólt Spacey helytelen magatartásával kapcsolatban, húsz különböző férfitól, akik 1995 és 2013 között kerültek kapcsolatba vele a színházban vagy azzal összefüggésben.

Spaceyt, aki egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárja, kikerült a “House of Cards” című tévéműsorból, és eltávolították az “All the Money in the World” című filmből, miután napvilágra került a szexuális visszaélés vádja.

A 62 éves színész korábban a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat kapta az Amerikai szépség, és a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a Közönséges bűnözők című filmben nyújtott alakításáért. Korábban visszautasított minden vele kapcsolatos vádat.

Roberto Cavazos színész, aki az Old Vicben dolgozott együtt Spacey-vel, aki 2004 és 2015 között volt ott a művészeti igazgató, 2017-ben azt mondta, hogy a színész abban az időszakban számos alkalommal zaklatta – írta a Reuters