2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap Műteni kell Horváth Piroskát

Műteni kell Horváth Piroskát

Minden lépés láthatóan hatalmas fájdalmat okoz neki, ám a szeretet és az elismerés még az állandó kínra is gyógyír.

Molnár Piroska bot nélkül már egy lépést sem képes tenni, a segédeszköz jó ideje része az életének. A Nemzet Színésznője a Televíziós Újságírók Díjának gáláján is a közönség soraiban kapta meg a Legjobb színésznőnek járó elismerést, a színpadra ugyanis csak nehézkesen juthatott volna fel. A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas művésznő, akit a vendégek állva, vastapssal ünnepeltek a szerda esti eseményen, a Blikk TV-nek elárulta, nemsokára véget érhet a szenvedése, úgy döntött ugyanis, hogy elvégezteti a régóta halasztgatott műtétet.

– Úgy néz ki, nyáron, pontosabban augusztusban kapok egy térdprotézist – újságolta a díjátadón a Keresztanyu sztárja, aki korábban a Blikk+Győző felvételén arról beszélt, azért nem vállalta eddig a műtétet, mert a beavatkozás miatt túl sok időre kiesne a munkából, és még az is előfordulhat, hogy újra kell tanulnia járni.

– Azt majd az orvosok megmondják, mit kell újra tanulni, de nem biztatnak azzal, hogy két hónapnál kevesebb lesz a felépülés – sóhajtott nagyot a színésznő, aki a díj átvételekor bevallotta, az RTL Klub sorozatának első évad utáni folytatását kicsit kötelességérzetből is vállalta.

A készítők ezt pedig próbálták meghálálni: mint korábban megírtuk, mivel a színésznő számára megterhelő, ha sokat kell állnia vagy mennie, tömbösítették a jelenetei forgatását, a díszletként szolgáló településen belül is kocsival hozzák-viszik, sőt, még a Keresztanyu forgatókönyvét is hozzá igazították. Így Róza mamaként többnyire egy asztal mögött ülve irányítja a csempészhálózatát, ha pedig fel kell állnia, a karakterének is van botja. Kötelességtudatból vagy a színészet iránt érzett szenvedélyből, mindenesetre a jelek szerint Molnár Piroska nem bír leállni, hiszen csak az elkövetkező két hónapban tíz különböző darabbal lesznek előadásai. Erre a színésznő meglepő magyarázatot adott.

– Hetvenhét évesen az embernek nem annyira szenvedélye a munkája, már az is nagy kaland, ha el kell indulni otthonról. Aki nem így érzi, az hazudik vagy festi magát, de a kötelesség viszi az embert. Persze, amikor már benne vagyunk a munkában, olyanok vagyunk, mit a cirkuszi ló: ha fújják a trombitát, az ember megy – nevette el magát Molnár Piroska, akit ugyan meghatott a díj, elárulta, nem szereti, ha egy embert így kiemelnek, ezért saját hatáskörben a másik két jelöltet, Lovas Rozit és Trokán Nórát is kitüntette a gálán. – Jól esik az embernek a díj, de a munkámban nem igazán tud segíteni, ugyanúgy kell élnem és dolgoznom tovább. Most már csak a legjobb bundáskenyér-készítő díja nincs meg, de azt a család megszavazza – kacagott a legendás művész.

Indirekt/Blikk