2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Mi történhetett: távozik Kárász Róbert az ATV-től

Mi történhetett: távozik Kárász Róbert az ATV-től

Távozik az ATV egyik sztárriportere, Kárász Róbert, aki 2017 februárjától dolgozott a csatornánál.

Kárász jelenleg még a hétköznap reggelenként jelentkező ATV Start című műsor egyik riportereként dolgozik. A különválás hírét a Mandiner írta meg először, majd a csatorna szerkesztőségünkhöz is eljuttatta a közleményt Kárász távozásáról.

Kárász Róbert és az ATV útjai közös megegyezéssel érnek véget a 2022-es esztendő végén. A felek között megállapodás született arról, hogy a műsorvezetői munka és szerep növekvő kötöttsége, valamint az intenzív alapítványi élet hosszú távon egyre nehezebben egyeztethető össze. A kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés nem azonnali hatállyal ér véget, Kárász Róbert november végéig képernyőn marad.

Az ATV hálás azokért a sikeres évekért, amit Kárász Róbert a csatornánál töltött, mivel a műsorvezetőnek fontos szerepe volt abban, hogy az ATV Start az egyik legnagyobb befolyásoló erővel bíró reggeli műsor lett a televíziós piacon. Utódjáról egyelőre nem született döntés – írja a csatorna.

„Több mint hat éve dolgozom az ATV Start politikai és közéleti műsorában és 10 éves alapítványi munka áll a hátam mögött. Számomra a fogyatékkal élők ügye és foglalkoztatása a legfontosabb. A Premier Kultcafé egy olyan kávézó, amely európai modell értékű és ahol évek óta közel 30 fogyatékossággal élő embernek tudtunk munkát adni, jelenleg pedig tizenkét megváltozott munkaképességű személy dolgozik a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány alkalmazásában. Most már sem fizikailag, sem érzelmileg nem tudok ettől a munkától eltekinteni, így az ehhez kapcsolódó feladatokat sem szerettem volna háttérbe szorítani, jelentsen ez társadalmi vagy kormányzati egyeztetést, együttműködést. A csatorna álláspontja a saját szemszögéből nézve természetesen más. A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk feloldani. Ugyanakkor úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy mindenki tiszteletben tartja a másik munkáját és elvárásait. A tervek szerint a következő másfél hónapban a csatorna alkalmazásában maradok. Hogy aztán hogyan tovább, merre visz az utam, az egyelőre még nagy kérdés. Egyvalami biztos: a fogyatékkal élők ügye és a kávézónk működése örök szívügyem” – mondta Kárász Róbert.

“Akik pikáns részleteket akarnak hallani, azoknak csalódást kell okozzunk. Nem volt tányérdobálás, nem volt ajtócsapkodás és senkit se vezettünk ki biztonsági őrrel az épületből. Csupán arról van szó, hogy a hosszú távú jövőt – megadva egymásnak a tiszteletet – máshogy képzeltük el” – árulta el Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója.