2023.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Címlap Még nagyobb bajban Alec Baldwin: 7,5 milliárd forintra perlik

Még nagyobb bajban Alec Baldwin: 7,5 milliárd forintra perlik

A színész ellen azért indított pert a héten egy Afganisztánban elesett katona özvegye, mert szerinte Baldwin az interneten a hozzászólásaival zaklatta.

A pert az Afganisztánban elesett Rylee J. McCollum őrvezető özvegye és testvérei indították, akik 25 millió dollárt – továbbá a perköltségeket – követelnek Baldwintól.

Az egész ügy – bizarr módon – jótékonykodással indult. Miután Baldwin tudomást szerzett arról, hogy a Kabulban egy öngyilkos merényletben meghalt McCollum özvegyének és családjának gyűjtést indítottak, maga is adakozott, 5 ezer dollárt (azaz nagyjából másfél millió forintot) utalt át – írja a CNN.

Tisztelgés egy elesett katona előtt – ezt írta a csekkre a színész.

A fordulat csak ezután következett. Roice McCollum, az elesett katona testvére néhány héttel ezelőtt, január 3-án közzétette egy fotót a 2021-es washingtoni tüntetésen megjelent tömegről – arról emlékezett meg, hogy maga is részt vett az amerikai fővárosban megtartott, a Capitolium ostromával végződő tüntetéssorozatban 2021. január 6-án. (Mint ismert, a zavargások Donald Trump bukott amerikai elnököt támogatók robbantották ki, választási csalást kiáltva, az utcai erőszakban többen életüket vesztették.)

Baldwin, észrevéve a posztot, nem bírta türtőztetni magát, és odakommentelt a nő fotója alá. „Amikor pénzt küldtem az iránti tiszteletből, hogy a bátyád mekkora szolgálatot tett a hazájának, még nem tudtam, hogy január hatodikai zavargó vagy” – írta a perirat szerint.

A nő erre azt válaszolta, sosem vették elő, nem vádolták meg semmivel a zavargások kapcsán, és semmilyen bűncselekménnyel nem hozták összefüggésbe. Hozzátette: „Tiltakozni teljesen törvényes ebben az országban, ráadásul az FBI is meghallgatott már. Köszi, szép napot!”

Ám a színész a per anyaga szerint nem hagyta annyiban a dolgot, ezt válaszolta: „Nem hinném. Amit tettél, amiatt megrongáltak egy kormányzati épületet, meghalt egy rendvédelmi dolgozó, és támadás érte az elnökválasztás intézményét is. Megosztottam a fotódat, sok szerencsét!”

A hősi halott katona nővére szerint nem kellett húsz perc sem ahhoz, hogy rázúduljon a gyűlölet, és elárasszák ellenséges, fenyegető hozzászólásokkal Baldwin követői. A színész később törölte a posztját.

Baldwint most rágalmazással és hanyagsággal vádolja a család, és 25 millió dollárt (7,9 milliárd forintot) követel az amúgy is nagy bajban lévő színésztől.

Mint ismeretes, idén októberben egy Baldwin kezében elsült kellékfegyver miatt, melyben eddig ismeretlen okból éles lőszer volt, meghalt westernfilmje operatőre; a történtek morális és anyagi válságba sodorták a történteket érthetően nagyon nehezen viselő színészt. Abban az ügyben a vizsgálat még nem zárult le, egyelőre nem marasztaltak el senkit a tragikus eset miatt.