2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Még mindig áll a bál Damu Roland temetése körül

Még mindig áll a bál Damu Roland temetése körül

Barátja vette át Damu Roland temetésének szervezését, ám úgy tűnik, akad olyan családtag aki nem hivatalos a búcsúztatóra.

Damu Roland temetése körül hetek óta áll a bál: a színész azt szerette volna, ha a temetése körüli teendőket a nagynénje, Éva néni intézi, sőt, állítólag a búcsúztatóról a szüleit is kitiltotta. Ám Damu Roland édesapja feljelentette Évát, mondván, hogy nem volt joga intézni a temetést. A színész nagynénje végül az ügyintézést Damu barátjának, Zsoltnak adta át.

Zsolt azonban most úgy tűnik, hogy pont azokat az embereket zárja ki a szertartásról, akikre Damu élete utolsó napjáig számíthatott. A színész unokaöccse, Tóth István próbált mindent elkövetni, de esélytelenül. A férfi a temetés pontos időpontját sem tudja, véleménye szerint azt akarják, hogy még véletlenül se legyen ott a búcsúztatón.

Napról napra átvertek a különböző félreinformálással. Hiába kérdezem, senki nem ad nekem egyértelmű választ Roland temetésével kapcsolatban. Beszéltem Zsolttal, aki azt kérte, küldjek a megadott e-mail-címre egy részvételi kérelmet, azonban erre ez idáig nem érkezett válasz. Mérhetetlenül felháborít, hogy előttem titkolóznak, egyértelműen arra megy ki az egész, hogy ne lehessek ott. Egy olyan ember döntött erről, aki nem is családtag. Ez az egész csak terelés, nem áll elém és mondja a szemembe, hogy kitiltottak. Erre eddig nem is mertem gondolni, hogy így fog alakulni. Azt az információt kaptam, hogy minden ‘érdeklődőnek’ utána néznek, ki regisztrált a temetésben, és egyéni döntés alapján áll össze a lista. A telefonok használata sem lesz engedélyezett, sőt biztonsági szolgálattal fogják felügyelni a szertartás– nyilatkozta István a Borsnak.

Majd hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy Damu Roland megosztó személy volt, de ami történik az méltatlan vele szemben. Bár István nagymamája kapott meghívót, ám ő nem, így úgy döntött, nem jelenik meg vele együtt – úgysem engednék be meghívó nélkül, így majd ha már örök nyugalomra helyezték, külön elbúcsúzik tőle.

Zsolt vállalta magára a temetés összegét, senki nem kérte tőle, de nem gondolom, hogy ezzel jogosult is lett arra, hogy eldöntse, kik vehetnek részt és kik nem. Az pedig, hogy bizonyára az apja, akit Roland világ életében gyűlölt, és mégis ott lehet, szörnyű, mert a nagybátyám pont ez nem akarta. Huszonkét éves vagyok, de amióta az eszemet tudom, ebben a családban mindig csak a gyűlölet volt, tulajdonképpen nem is tudom, miért lepődök most meg– tette hozzá a 22 éves férfi, aki azt szeretné, hogy a búcsú Rolandról szóljon és ne a botrányról.