KezdőlapCímlapMáris családi háború van a készülő Jimmy-sorozatból

Máris családi háború van a készülő Jimmy-sorozatból

Nagy dobás lehet, de egyelőre csak feszültséget szült az RTL Klub új, titokban készülő szuperprodukciója.

A csatorna a napokban jelentette be, hogy jövőre bemutatják az évek óta fejlesztett tízrészes sorozatukat, a két évtizede tragikus körülmények között elhunyt Zámbó Jimmy életéről szóló A királyt. A fantasztikus hangú énekes halála megdöbbentette az országot, a rejtélyes fegyverbalesetet máig számos titok lengi körül, így biztos, hogy nem csak a rajongók várják izgatottan a szériát.

Mindez, mint a Blikk rátapintott, elmondható a családtagokra is, mert bár a csatorna jó ideje készül a produkcióra, a Királynak becézett zenész testvérei sem tudtak arról, hogy képernyőre kerül a tragikus sorsú Jimmy sztorija. Fivére, Árpy lapunktól tudta meg, hogy jövőre érkezik a sorozat, s mondhatni, egyáltalán nem örült annak, hogy a gyártó cég a család nagy részét kihagyta az előkészületekből.

– Két éve volt arról szó, hogy készül egy Jimmy-film. Tárgyaltunk róla, de végül nem szerződtünk. Akkor azt mondták nekünk, ha bármi fejlemény van, jelentkeznek, ez máig nem történt meg. Sorozatról korábban szó sem volt – értetlenkedett Zámbó Árpy. – Őszinte leszek, van bennem, sőt, bennünk sérelem. Édesanyánkat és minket, a testvéreket ezek szerint teljesen kihagytak az előkészületekből, de még arról sem szóltak, hogy egyáltalán lesz ez a tízrészes széria. Várom a magyarázatot, ez hogy fordulhatott elő.

A Blikk kérdésére az RTL Klub elárulta, nem hagyták ki a családot, ám az könnyen elképzelhető, hogy a néhai énekes testvérei, Marietta, Árpy, Tihamér és György valóban nem voltak birtokában minden információnak.

– Természetesen egyeztettünk a családdal a cselekményről és az elhangzó dalokról, erről szerződés is készült – közölte a csatorna sajtóosztálya.

Az örökösök és a dalok jogtulajdonosai ugyanis a gyerekek, Krisztián, Adrián és Szebasztián, valamint az özvegy, Edit. Így nem lenne meglepetés, ha csak velük tárgyaltak volna a sorozat készítői, Jimmy fivérei pedig hoppon maradtak és értetlenkedve kapkodják a fejüket.

– Mi, örökösök hozzájárultunk a sorozat elkészültéhez, hiszen szükség volt az engedélyünkre. Viszont nem avathattunk be senkit – magyarázta Szebasztián, utalva arra, hogy mint minden készülő produkciónál, így itt is szigorú titoktartási szerződés köti az alkotókat és a résztvevőket. – Szorosan együttműködtünk a stábbal, megkaptuk a forgatókönyvet, és ha olyan rész volt benne, ami nekünk nem tetszett, átátalakították, tehát mondhatjuk, közös munka volt.

Árpyéknak azonban ettől függetlenül fáj, hogy sem a készítők, sem Jimmy gyerekei nem avatták be őket a sorozat készültébe, így nem tudják, mi lesz az ő sorsuk.

– Nem tudjuk, mi a sorozat koncepciója. Nagy kérdés, hogy minket, a testvéreit is eljátszanak majd színészek? Mert az úgy nincs rendben, hogy erről sem tudunk. Vagy egyszerűen kihagynak minket? Akkor mégis mennyire lesz hiteles a sorozat, ha mi nem vagyunk benne? – méltatlankodott Zámbó Árpy. – Nem azt akarjuk, hogy szentként állítsák be Jimmyt, hiszen nem volt az, csak azt, ha már vászonra vagy képernyőre viszik az életét, az hiteles legyen.

Indirekt/Blikk