2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Ma két éve, hogy elhunyt Gesztesi Károly: még most sem tudja őt...

Ma két éve, hogy elhunyt Gesztesi Károly: még most sem tudja őt elengedni Szabó Győző

Ma két éve hunyt el Gesztesi Károly. Az akkor 56 éves színész a Nyugati tér közelében, a Ferdinánd hídnál haladt az autójával, amikor vezetés közben rosszul lett. Később kiderült, hogy szívinfarktust kapott, és a kiérkező mentők hiába próbálták ötven percen át újraéleszteni.

A tragikus január 4-i nap a családja, a kollégái és barátai számára az egyik legnehezebb időszak még két évvel Gesztesi halála után is. Szabó Győző elárulta, nem csak ezen a napon gondol elhunyt barátjára.

– Akármikor megyek a Ferdinánd hídon – márpedig sokszor járok arra –, mindig eszembe jut. De ezen kívül is nagyon sokat gondolok rá, a mai napig hallom, ahogy mondja: „Tesókám!” Mert neki mindenki „tesó” volt, de senki nem tudta úgy mondani, ahogyan ő. Amikor a Shrek megy a tévében karácsonykor, az szintén időutazás nekem, felidézi a közösen eltöltött pillanatainkat. Nagyon jó barátom volt Karcsi, rettenetesen hiányzik a mai napig. Természetesen január 4-én is gondolok rá, de nekem nem kell évforduló ahhoz, hogy eszembe jusson – fogalmazott a Blikknek elérzékenyülve Győző.

Indirekt/Blikk