2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Lang Györgyi a barátaira hagyta a lakását

Lang Györgyi a barátaira hagyta a lakását

A barátai, a Pa-dö-dő zenekar tagjai jelentették a szűk családot Lang Györgyi számára, ám a távoli rokonok között sem törhet ki a harc a több tízmilliós örökség reményében. A Blikk információi szerint ugyanis az énekesnőnek nem volt papíron vagyona, úgy tudjuk, minden ezzel kapcsolatos ügyet még a halála előtt elrendezett.

Az interneten elérhető céges és a tulajdont igazoló papírok szerint a lakás, amelyben élt és amely menedékként szolgált számára az egyre nehezebb mindennapokban, egy olyan cég nevén van, amelyet ugyan ő, valamint hű társa és barátja, Falusi Mariann alapítottak, de jó ideje Lang Györgyi már csak ügyvezetőként szerepelt benne.

Az interneten elérhető tulajdoni lap szerint a Lang Györgyi otthonaként szolgáló 110 négyzetméteres, három szobás, a Hősök tere közelében található hatodik kerületi ingatlan 1999. május 19. óta van a CORESZ II Kulturális és Szolgáltató Kft. tulajdonában, amelyet nem sokkal az adásvétel előtt alapított Lang Györgyi és Falusi Mariann. Ám azóta több változás is történt a tulajdonosok személyében.

– Lang Györgyinek az adatok szerint két céghez volt köze, ám egyik cégben sem volt tulajdonos, csak ügyvezető. Lang Györgyit, mint tulajdonost, 1999. április 13-án jegyezték be a CORESZ-be, és a cégjegyzék szerint az alapítástól kezdve egészen 2006. június 10-ig az is volt, ám utána már csak cégvezetőként tevékenykedett benne. A halálának ezért nincs a cég szempontjából semmilyen örökösödési vonzata, hiszen nincs benne tulajdona. Az ügyvezetői pozíciója a halálával értelemszerűen megszűnt – elemezte a papírokat a Bank360 munkatársa, Tóth Levente, kiemelve: ezekben nincs nyoma, hogy a cégek kezelnék az ingatlant.

A cég jelenlegi tulajdonosa két civil, az egyikük egy Németországban, a másikuk egy itthon élő nő: a Blikk úgy tudja, mindketten Györgyi szoros baráti körébe tartoznak.

– A cégtörténet alapján úgy tűnik, hogy mindkét vállalkozás kicsi, jelentéktelen árbevételű, csupán néhány milliós vagyona van, nyeresége alig, alighanem a fellépésekre és egyéb művészeti bevételekre van. Egyébként a kilencvenes évek végén – sokszor kényszerből – alapított cégeknél előfordul, hogy nincs jelezve a könyvekben egy ingatlan – magyarázta a szakember.

Pedig a Terézváros úgynevezett diplomatanegyedében található lakás bizony nem olcsó: hazánk egyik legnagyobb, ingatlanokkal foglalkozó oldala szerint a környéken a legolcsóbb lakások ára is négyzetméterenként 1,17 millió forintot ér, de találtunk olyan hirdetést is, amelyben 1,8 millió forint/négyzetméter áron árultak lakást, azaz egy 97 négyzetméteres ingatlant 178 millió forintért.

– A hatodik kerületi lakások ára négyzetméterenként átlagosan 1 millió forint, ám a diplomatanegyedben ez egy kicsit több, úgy 1,2 millió Ám ha a lakás és a ház is, amelyben található, fel van újítva, ez az összeg felmehet akár 2-2,5 millió forintra is négyzetméterenként. A kérdéses lakás ára – látatlanban – 130-150 millió lehet – árulta el Takács Eszter, a House Angels Ingatlaniroda egyik munkatársa.

Az énekesnő környezetéből származó információik szerint nem meglepő, hogy Lang idejekorán elrendezett mindent.

– Györgyi a kilencvenes évek óta tisztában volt azzal, hogy gyógyíthatatlan beteg, majd amikor elkezdődött az állapotának romlása – kerekesszékbe került és segítségre szorult –, úgy döntött, megelőz minden lehetséges vitát és rendezi az ügyeit – árulta el egy informátor, aki szerint a sztrókja után Györgyi a számára érzelmileg fontos ingóságairól is határozott.

– Nem volt sok mindene, de tudta, kinek mit szeretne adni és ezt meg is tette – magyarázta a bennfentes, aki úgy tudja, Györgyi szerettei és barátai igyekeznek is megfelelni az ígéretüknek: mosolyogva emlékeznek az énekes-műsorvezetőre.