2022.10.03
Helga
Kezdőlap Címlap Korda György már a visszavonulását tervezi

Korda György már a visszavonulását tervezi

Még élete utolsó előtti perceiben is a színpadon szeretne állni Korda György, akinek 83 éves kora ellenére esze agában sincs abbahagyni a zenei pályát. Gyuri bácsi azt is elárulta, hogyan látja a jövőjét.

Az énekes már 64 éve áll a színpadon, és legfőbb vágya csak az, hogy ez így is maradhasson. 83 évesen még mindig kirobbanó energiát érez magában, ezért továbbra is a közönség körében képzeli el az életét. Felesége, Balázs Klári előző szombaton ünnepelte 70. születésnapját, és ő arról mesélt, hogy mi a siker titka. Most a férje, Korda György árulta el, mi az, ami még ennyi év után is lelkesen viszi előre az életben:

„Én elképesztően szerencsés ember vagyok. Amit kaptam ajándékba a sorstól, azt csak nagyon kevesen kapják” – mesélte a népszerű énekes.

„A zenei karrierem gyakorlatilag az első perctől kezdve sikeres volt, jó dalokat énekelhettem, szeretett és szeret most is a közönség. Az életem viszonylag hamar révbe ért, amikor Klárikámat megismertem, 42 éve élünk boldog házasságban.”

Pontosan a munka az, ami képes mindig tovább lendíteni őt:

Az én életem a pörgésről szólt, és szól a mai napig, én egyszerűen megbolondulnék, ha nem kellene egy egész napon át semmit sem csinálnom. Én azért élek, mert dolgozhatok. A közönség figyelme, a zene, a sok ember körülöttem, ez az életelixírem – mondta lelkesen, majd hozzátette, kora ellenére ő még egyáltalán nem gondolkodik az elmúláson és rengeteg terve van még a jövőre nézve.

Valahogy azt érzem, hogy az életemnek nem úgy lesz vége, hogy eltűnők évekre a kíváncsi szemek elől, hanem felmegyek a színpadra, lejövök a lépcsőn és kész…. Az utolsó hang is ének lesz, ami elhagyja a torkomat.

Ennek ellenére azért hozzátette a Borsnak adott interjúban, hogy a 2022-es évben nagyon sokat vállaltak Klárikával, így jövőre már egy kicsit visszavennének a tempóból, de az biztos, hogy még a pályán maradnak. Korda György állítása szerint ez egészen addig így is lesz, amíg úgy érzi, feladata van itt.