2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Címlap Kitálalt Berki Krisztián volt pszichológusa

Kitálalt Berki Krisztián volt pszichológusa

Roboz Zsóka kendőzetlen őszinteséggel mesélt a Berki Krisztiánnal való kapcsolatáról. Elmondta, szerinte milyen embernek látták őt mások, illetve hogyan viszonyultak a két személyiségéhez. Továbbá kifejtette azt is, milyen irányban és szemléletmódot követve akart haladni az útján Berki a halála előtt.

Berki Krisztián több mint három hónapja hunyt el váratlanul. Halálhíre futótűzként terjedt az interneten, szinte mindenkit sokkolt, hogy egy ilyen egészségesnek tűnő, izmos ember hogyan mehetett el mindössze 41 évesen. Így volz ezzel a pszichológusa, egyben jó barátja, Roboz Zsóka is, aki évekkel ezelőtt egy tévéműsor után ismerte meg Krisztiánt. Bár régóta kezelte, elmondása szerint sosem páciens-terapeuta viszony volt köztük. A szakértő most őszintén vallott arról, milyennek látta a celebet.

„Két személyisége volt: ‘a Berki’ és ‘a Krisztián’. Az utóbbi pontos volt, megtisztelte a munkatársait, izgult és felkészült az adások előtt. Nem véletlen, hogy míg sokan gyűlölködésbe kezdtek, amikor meghalt, azok, akik közelről is ismerték, akik dolgoztak vele, egytől egyig bírták. Hogy miért? Mert alapvetően egy jó ember volt, ami érződött benne!” – fejtette ki Zsóka, hozzátéve: ahogy idősebb lett, egyre empatikusabbá és figyelmesebbé vált. A pszichológus meglátása szerint Berki 40 felett megelégelte a korábbi imidzsét, változtatni akart, emiatt kereste önmagát, és komoly életközépi válságban szenvedett.

A szomorú az, hogy a halála előtt találta meg az útját, amin már nem tudott végigmenni– hangsúlyozta.

Krisztián irányt szeretett volna változtatni, másoknak segíteni, kiszakadni az influenszer szerepből, ezért kitalálta, hogy tanácsadó lesz. Zsóka szerint egy képzést is el akart végezni, hiszen olyan komoly témák foglalkoztatták, mint a „narcisztikus férfival való kapcsolat” és a „hogyan hat a párkapcsolatra a drog és egyéb függőségek?”, továbbá a „mit tehetsz, ha a feleséged sikere túlnő a tiéden?” A pszichológus hozzáfűzte: nagyon érdekelte a hit kérdése, kereste a spirituális útját. Kitért többek között arra is, hogy a lelki problémái miatt Berki megrekedt egy kisgyerek szintjén.

„Egyszer Pécsről jött fel Budapestre vonattal, és mindig más utas mellett ült. Videótelefonon mutatta nekem, hogy ‘tátod, mindenki szeret engem’ Én egy kilencéves kisfiút láttam benne, aki folyton kereste a visszaigazolást, hogy szeretik-e. A párkapcsolati problémái is erre a szeretetéhségre vezethetők vissza. Arra a szeretetteli figyelemre vágyott, amit a szülei válása miatt nem kaphatott meg” –árulta el Zsóka, aki úgy gondolja, a barátja életében volt egy elakadás, egy probléma, amit folyamatosan meg akart oldani, és ez a párkapcsolataiban is előjött.

Az egyik utolsó, kétségbeesett mondata, már-már segélykiáltása az volt felém: ‘Egész életemben csak haza akartam menni!’– mesélte a szakértő a Hot magazinnak.

Mivel barátok voltak, így Krisztián másik pszichiáterhez járt, de vele is megbeszélte a szerelmi életét. Mint fogalmazott, szerette volna megmenteni a Mazsival való házasságát, főleg azért, mert ott volt a közös kislányuk, Emma. Zsóka szerint nem voltak olyan problémáik, amelyeket az idő elteltével ne lehetett volna megoldani.