2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Kijött az újonnan elkészített Reszkessetek betörők előzetese - mi már most utáljuk

Kijött az újonnan elkészített Reszkessetek betörők előzetese – mi már most utáljuk

A reboot kevés újdonságot kínál a rajongóknak.

A Reszkessetek betörők! első részét 1990-ben mutatták be a nagyközönségnek, és bár a készítőknek az Oscar-díjas Joe Pescit is sikerült rávenniük, hogy szerepeljen a projektben, arra valószínűleg senki nem számított, hogy a mozi igazi kultfilmmé válik az évek során.

A sokak számára unalomig ismételt első két részt ugyan többször megpróbálták folytatni, az eredeti szereplők hiányában azonban elmaradt a várt siker.

A Disney fejesei viszont – az eddigi fiaskókkal mit sem törődve – úgy döntöttek, hogy a streaming-szolgáltatókjukon bemutatják az általuk készített legújabb feldolgozást, amelyben – pár apró részlettől eltekintve – semmit nem változtattak a cselekményen.

A trailerben megismerhetjük a 12 éves Max Mercert, akit Tokióba utazó családja „természetesen” otthon felejt karácsonykor, az egyedül maradt fiú pedig – miután alaposan kiélvezi a szabadság édes érzését – minden eszközt bevetve kezdi óvni otthonát egy oda betörni készülő házaspártól.

Azoknak, akik kedvelték az eredeti filmek történetét, nyilván kellemes nosztalgiát nyújthat az új mozi, ám a kérdés az, tényleg szükség volt-e az elkészítésére, vagy mindenkinek egyszerűbb lett volna leporolni az 1990-es klasszikust…

Itt látható a reboot előzetese, amiért – finoman szólva – nincs oda az internet népe:

Indirekt/Blikk