2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Jákob Zoltán kiakadt a Kőgazdag fiatalok szereplőire

Jákob Zoltán kiakadt a Kőgazdag fiatalok szereplőire

Jákob Zoltán nem nézi jó szemmel, ha egy fiatal felvág a pénzével, pláne úgy, hogy nem is ő dolgozott meg azért, hanem a szülei. A milliárdos gyermekei nem élnek nagy lábon.

A Kőgazdag fiatalok című vadiúj reality sokaknál borzolja a kedélyeket, hiszen a tehetős huszon- és harmincévesek mindent megengedhetnek maguknak, és ezzel gyakran fel is vágnak. Az idei Nagy Ő, Jákob Zoltán milliárdosként átérzi a helyzetüket, ám a viselkedésüket sokszor nem érti. Mivel ő sokat dolgozott azért, hogy ott tartson, ahol, igyekszik a gyermekeinek is ezt a példát mutatni, hogy ne legyenek elkapatva, mint sok mai fiatal. Mint mondta, csak néhány részletet látott a műsorból, de nem igazán tetszett neki.

„Nos, engem zavar, ha egy szülő ilyen kirívó módon kényezteti el a gyermekét. Én egészen más utat választottam, és – elnézve a lányaimat és a fiamat – jó döntést hoztam. Furcsának találom, amikor nagyon fiatal emberek mutatják, hogy milyen anyagi javak felett rendelkeznek. Ők persze, többnyire nem beszélnek a luxusélet mögötti teljesítményről, ami természetesen nem az övék, hanem a szüleiké, akik minden bizonnyal rengeteget dolgoznak azért, hogy megteremtsék azt az életszínvonalat, amit a gyerkőceik is élveznek” – fejtette ki, hozzátéve: a megszámlálhatatlanul sok pénz csak egy ideig okoz örömöt.

Zoli megjegyezte, sosem tagadta, hogy az ő életének is voltak szakaszai, amikor a tárgyak, ingatlanok és ruhák megszerzése többet jelentett számára, mint manapság. Ma már a céljaihoz vezető út megtétele sokkal nagyobb örömforrást ad, mint maga a cél elérése. Ehhez úgy gondolja, érni kell, át kell menni egy nagyon komoly tanulási folyamaton, amin szerinte a Kőgazdag fiatalok is átmennek majd, különösen, ha elkezdenek a saját útjukon járni és először szereznek önerőből millióikat, netán milliárdokat.

„Ha nem így lesz, eléri majd őket a telítődés állapota, ami komoly önértékelési zavarokhoz vezethet. Tudom, miről beszélek, hiszen ezeken a stációkon magam is átmentem, csak éppen felnőttként és úgy, hogy minden fillérért magam dolgoztam meg” – hangsúlyozta a háromgyermekes édesapa, aki mindent megad a fiának és a lányainak, de nem kényezteti el túlzottan őket.

„A kamaszlányaim, akik még iskolába járnak, semmiben nem akarnak kitűnni a társaik közül, ha csak nem a tanulmányi eredményeikben. Sosem kértek semmilyen drága, márkás ruhát vagy kiegészítőt. Meg is mondták, hogy nem akarnak az én elkényeztetett gyerekeimnek tűnni” – magyarázta a Ripostnak Zoltán, aki elárulta, hogy fia nála dolgozik, de végigjárta a ranglétrát, mint mindenki más.

Mindenért keményen megdolgozik, és sosem kérte, hogy kivételezzek vele csak azért, mert a fiam. Sőt, önmagával szemben sokkal kritikusabb, mint amilyen én vagyok vele szemben – mesélte a fiáról.