2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Címlap Itt a döntés: börtönben marad Fekete Dávid

Itt a döntés: börtönben marad Fekete Dávid

A volt megasztárost több száz millió forint összegű kárt okozó csalás és sikkasztás elkövetésével, valamint közokirat-hamisítással vádolják.

Bár tegnap még úgy tűnt, hogy a csalással és sikkasztással vádolt Fekete Dávidot hétfőn kiengedik a rácsok mögül, a Győri Járásbíróság másodfokú tanácsa megváltoztatta ezt a döntést.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája által a tegnapi napon letartóztatás megszüntetéséről szóló határozatot a Győri Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta és a gyanúsított letartóztatását egy hónappal – 2022. július 6. napjáig meghosszabbította. A döntés indokolásáról a bíróság a későbbiekben ad tájékoztatást – tájékoztatta a Ripostot dr. Máté Kinga sajtószóvivő.

A volt megasztárost több száz millió forint összegű kárt okozó csalás és sikkasztás elkövetésével, valamint közokirat-hamisítással vádolják. Arról viszont még nincs hír, hogy mikor emelhetnek hivatalosan is vádat ellene, illetve mikor kezdődhet meg az ügy bírósági tárgyalása.

A törvényszék korábbi döntésének határideje pünkösdhétfőn jár le, és ugyan tegnap a Győri Járásbíróság nyomozási bírája úgy döntött, hogy június 6-án kiengedik a börtönből az énekest és elrendelik a bűnügyi felügyeletét, végül másodfokon úgy határoztak, hogy mégis rácsok mögött kell maradnia.