2022.01.26
Paula, Vanda
Kezdőlap Címlap Huszonheten jelentették fel Lajsz Andrást: be kellett zárnia a kocsmáját

Huszonheten jelentették fel Lajsz Andrást: be kellett zárnia a kocsmáját

Többször rendőrt hívtak Lajsz Andrásra, és összesen huszonhét lakó tett ellene panaszt. A koktélkirály megannyi kudarc után Érden próbált új életet kezdeni, megnyitotta Ücsörgőre keresztelt sörözőjét, de a sors ezúttal sem volt kegyes hozzá.

A koronavírus-járvány mellett a szomszédok is alaposan kibabráltak vele. Az Ücsörgő tavaly október óta kétszer zárt be, és mindössze tizenöt napot volt nyitva.

– Nagyon el vagyok keseredve, ez a balhé a lakókkal teljesen hazavágott, megint be kellett zárnom az Ücsörgőt – panaszolta Lajsz, aki a söröző lármájával, leginkább a kiszűrődő zenével haragította magára a környéken élőket.

– Nyáron nyitva volt az ablak… A rendőrök többször jártak kint csendháborítás ­miatt. Én csak azt bánom, hogy akit zavart a hangos zene, az nem kopogott be és kért meg, hogy tekerjem lejjebb a hangerőt. Nem akarok veszekedni senkivel, mindenki volt már buliban, jobb lett volna, ha feljelentés helyett inkább bejönnek hozzám egy koktélra – mondta a Blikknek Lajsz, aki a rendőrök látogatása után az önkormányzathoz fordult segítségért. A hivatalban derült ki számára, milyen sok embert bosszantott fel.

– Huszonheten tettek panaszt ellenem. Én csak az egyik szomszédról tudom, hogy írt az önkormányzatnak, de megkérdezném azoktól, akik panaszt tettek: hogy éreznék magukat, ha másfél év munkanélküliség után egy hét múlva elküldenék őket a munkahelyükről? Hát nem jó érzés – rázta a fejét.

Lajsz elmondta, nem tudta, hogy engedélyt kell kérnie az önkormányzattól, amely rendkívül szigorúan veszi a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályait.

A koktélkirály nem adja fel, küzdeni fog az Ücsörgőért, de igyekszik elejét venni, hogy a konfliktus elmérgesedjen.

– Megelőzvén a bajt, én magam zártam be a sörözőt, mielőtt hivatalosan tettek volna rá lakatot. A héten kihívok egy zajszakértőt, hétfőn pedig újranyitok – ígérte a sztármixer.

Indirekt/Blikk