KezdőlapCímlapHoppá: kormánybiztos lett Rókusfalvy Pál

Hoppá: kormánybiztos lett Rókusfalvy Pál

A ’90-es évek egyik sikeres rádiós és tévés műsorvezetője, Rókusfalvy Pál július 1-jétől a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos lett.

A volt riporternek, jelenlegi etyeki szőlőbirtokosnak, Rókusfalvy Pálnak kell kidolgoznia a 2023–2026-os időszak Nemzeti Bormarketing Stratégiáját, illetve előkészítenie annak végrehajtását – szúrta ki a 24.hu a Magyar Közlönyben megjelent kinevezést. Az egykori riporter tevékenységét Orbán Viktor a Miniszterelnökséget vezető miniszteren keresztül irányítja, és Gulyás Gergely kormánybiztosnak számol be a munkájáról, amit egy ötfős titkárság segít.

Feladata ellátásáért pedig a miniszterelnök által meghatározott mértékű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.

Rókusfalvy Pál – aki 2003 óta a Fidesz tagja, és tavaly már a Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadójaként tevékenykedett, illetve egyik cége 2,2 milliárd forintért végez kommunikációs tevékenységet államnak – feladatai közé tartozik, hogy koordinálja a nemzeti forrásból megvalósuló bormarketing tevékenységeket, irányítja a stratégia részét képező bormarketing programok végrehajtását továbbá közreműködik a közösségi bormarketinghez kapcsolódó, állami források biztosítását szolgáló döntések előkészítésében és végrehajtásában.