2022.06.27
László
Kezdőlap Címlap Hoppá: hozzámenne a halott Dobos Attilához a menyasszonya

Hoppá: hozzámenne a halott Dobos Attilához a menyasszonya

Elvileg Erzsónak lehet esélye arra, hogy akár hivatalosan is a felesége lehessen a 2022 januárjában elhunyt Dobos Attilának.

Idén januárban, hogy hosszú betegség után 80 éves korában elhunyt a legendás zeneszerző, Dobos Attila. A zenész négy házasság után ismerkedett meg szintén özvegy párjával, Hatvaniné Erzsóval, aki eleinte Dobos ápolója volt, ám a 20 év korkülönbség ellenére a kapcsolatuk hamar szerelemmé alakult, és közel négy, boldogsággal teli év jutott kettőjüknek.

– Már nem keresek senkit, hiszen nem lesz, aki pótolja az én Szerelmemet. Ezen a napon (április 27.) volt az én drágám születésnapja, ami önmagában is borzasztó fájdalommal töltött el, de ami még nehezebbé teszi a lelkem, hogy erre a napra tűztük ki az esküvőt. Már a 80. születésnapján szerettük volna összekötni az életünket. Itt, Budapesten, a Feneketlen-tónál terveztük a ceremóniát. Sajnos, a koronavírus miatt többször el kellett halasztanunk az esküvőt, de idén bíztunk benne, hogy végre kimondjuk a boldogító igent. Azt akarta, vegyem fel a nevét, hogy mindenki tudja, összetartozunk – mondta a Borsnak szomorúan az asszony, aki akár Dobos Attila halála után is kész örök hűséget fogadni elhunyt szerelmének.

Ha az egyház megengedi, én utólag is hozzámennék Attilához. A mi kötelékünk ugyanis ez igazi, őszinte, tiszta kapcsolat volt. Nem csupán a zene és a szerelem kötött össze bennünket, hanem egy olyan lelki kötelék, ami szavakkal jóformán leírhatatlan. Az utolsó időszakban bármilyen állapotban is volt, nem telt el úgy nap, hogy ne mondta volna el, hogy mennyire szeret és hálás, hogy része vagyok az életének – fogalmazott Erzsó.

Az Ökumenikus Egyház lelkésze, Tóth Mihály szerint több országban is volt már arra példa, hogy elhunyttal kössenek házasságot. A keresztény felekezeteknél a házasulandó felek egymásnak tett ígérete a házasságkötés, így fontos, hogy legyen bizonyíték arra, mindkét fél házasodni akart.

– Magyarországon a világháborúk során is történt hasonló, hogy katonának elvitték a fiatal férfit, akit a szerelmével utólag adtak össze, hogy a korábban fogant gyermekük házasságban szülessen. Ennek inkább érzelmi jelentősége van, mintsem gyakorlati – tette hozzá a lelkész, aki hasonlóan járna el, ha ilyen kéréssel fordulnának hozzá.

– Ha hozzám ilyen kéréssel fordulnának, nem küldeném el azonnal az illetőt. Mindenképpen alapos vizsgálat alá vetném a körülményeket, és ha megalapozott a szándék, nem zárom ki, hogy összeadnám őket – mondta.

Indirekt/Blikk