2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap Hoppá: az FBI szerint Alec Baldwin húzta meg a ravaszt a gyilkos...

Hoppá: az FBI szerint Alec Baldwin húzta meg a ravaszt a gyilkos pisztolyon

Az FBI jelentése arra a következtetésre jutott, hogy mégis Alec Baldwin húzta meg a ravaszt azon a pisztolyon, amellyel megölte Halyna Hutchins operatőrt a Rust filmes forgatáson.

Tavaly októberben történt a tragédia, amikor Baldwin forgatás közben véletlenül lelőtte Halyna Hutchinst, aki operatőrként dolgozott a forgatáson. A színész állítja, maga Hutchins kérte meg, hogy irányítsa rá fegyvert, valamint többször hangsúlyozta azt is, hogy a fegyver magától sült el, nem ő húzta meg a ravaszt.

Az FBI frissen befejezett törvényszéki vizsgálata szerint azonban a szóban forgó pisztoly kalapácsa (a fegyver azon része, amely az ütőszegre üt – a szerk.) negyed- és félcsapó állásban volt, ami annyit tesz, hogy nem sülhetett volna el a ravasz fizikai meghúzása nélkül – írja a Sky News.

A megállapításokat az új-mexikói orvosi nyomozói hivatal felülvizsgálta, és egy további halálozási jelentés balesetnek minősítette Hutchins halálát. A közleményükben az áll, hogy a halált egy lőtt mellkasi sérülés okozta.

– A rendelkezésre álló bűnüldözési jelentések áttekintése nem mutatott meggyőző bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a lőfegyvert szándékosan töltötték meg éles lőszerrel a forgatáson. Az összes rendelkezésre álló információ alapján, beleértve a sérülés vagy halál okozására irányuló nyilvánvaló szándék hiányát, a halálozás módja a legjobban balesetnek minősíthető – közölték.

Baldwin a forgatások azt hitte, hogy a 45-ös Colt, amelyet átadtak neki egy töltetlen “hideg pisztoly” volt. A Rust-lövésről adott tévéinterjúban Baldwin azt mondta, hogy bármit megtenne, hogy visszavonja a történteket, nem érez bűntudatot a végzetes lövöldözés miatt.