2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Címlap Hobo hat nap alatt nyolc kilót fogyott a COVID-tól

Hobo hat nap alatt nyolc kilót fogyott a COVID-tól

Neki is köszönhetjük, hogy József Attila örök, hogy Jim Morrison és a Rolling Stones ma is trendi. De mindenekelőtt neki köszönhetjük a Hobo Blues Bandet, amely az idők végezetéig a magyar zenetörténet kultikus bandája lesz. Földes László megtanította nekünk, hogy a percemberek helyett az értéket s a mélységet keressük. Ma is alkot, ír, s egy nagy februári Aréna-koncertre készül.

Figyelemfelkeltő a koncert címe: Térdig a sz.rban, fülig a szeretetben. Ennyire sz.r a helyzet?

Hobo: Ez nemcsak a koncert, a készülő könyvem és egy megjelenő dupla lemez címe is. A mondat nem elsősorban rólam szól, sokkal inkább az országról, amelyben élünk. A gyűlölet Magyarországáról. A hazám a gyűlölet gyűjtőhelye lett, ez egyre elviselhetetlenebb. Nem ilyen országról álmodtunk az úgynevezett rendszerváltást követően.

Ezt egyre többen mondják, sőt kiabálják, ám a helyzet csak romlik…

Hobo: Különös nép vagyunk mi, magyarok, önsorsrontó nemzet. A jelenkor megosztott Magyarországán a szeretet tarthatja életben az embereket. Engem is a közönség szeretete véd meg.

Fajsúlyos dolgokról beszél, pedig elsősorban azért kerestem, megkérdezzem, hogy van.

Hobo: Köszönöm, egyre jobban. Elkaptam a vírust én is, de hat nap alatt megúsztam a kórházat. Bár lefogytam nyolc kilót, már négyet visszahíztam, köszönhetően drága feleségem szakácstehetségének. Irtózatos húsok lesütve, húsos-sajtos makaróni, töltött káposzta, és mivel naponta ötször kell étkeznem, így a szárazkolbász-kiegészítés orvosilag előírt. 15 percről négy hét alatt felmentem napi fél óra szobabiciklizésre, ami dögunalom. Jimi Hendrixet és ZZ Topot hallgatok közben. De mivel két hét múlva el kell érnem a 40 percet, előbb-utóbb le kell hoznom a laptopomat, hogy tekerés közben Clint Eastwood-filmeket nézzek, aki, akárhányadszor nézem, nem okoz csalódást, mindig szitává lő mindenkit. Farkas Tamás barátom edzésterve alapján hetente kétszer súlyzózok is, ami a régi szovjet filmekben sokszor látott Gestapo kínzókamráit idézi fel, de már ez sem fáraszt el annyira. Ám az, hogy naponta kétszer tíz léggömböt kell felfújnom, a sírba visz.

Akkor tisztázzuk: Coviddal került kórházba?

Hobo: Igen. Novemberben egy szerdai napon lettem rosszul. Annyira, hogy Borbála, a gyönyörű feleségem mentőt hívott. A Korányiba vittek, és egy pokoli éjszakát töltöttem ott. Aztán csütörtökre hihetetlen módon sokkal jobban lettem. Jött a vizit, felsorakoztak az ágyamnál a szkafanderbe öltözött orvosok és megkérdezték, mire vagyok allergiás. Drága Elek főorvos úr, csak a beöntésre, azt nagyon nem szeretem – feleltem. Elfogadták.

Indirekt/Blikk