KezdőlapCímlapHat napig feküdt kórházban a koronavírus miatt Aranyosi Péter

Hat napig feküdt kórházban a koronavírus miatt Aranyosi Péter

Kórházba került Aranyosi Péter – tudta meg a Blikk. A Karinthy-gyűrűvel díjazott humorista, aki koronavírus-fertőzés miatt esett ágynak.

– Már volt két oltásom, amikor elkaptam a vírust. Mit ne mondjak, nem volt kellemes – kezdte lapunknak a Showder Klub sztárja.

– Amikor lebetegedtem, és kiderült, hogy koronás vagyok, azonnal szóltam a Dumaszínház üzemorvosának, dr. Szlávik Jánosnak, aki azt tanácsolta, vegyek egy oxigénszintmérőt, és megmondta, milyen értéknél menjek azonnal kórházba.

Bár Aranyosi remélte, hogy erre nem kerül sor, az állapota folyamatosan romlott, így nem hezitált sokáig.

– Amikor az ember nem kap levegőt – merthogy ez volt, egyszerűen nem kaptam levegőt –, akkor nem gondolkozik azon, hogy mi van, vagy hány fellépést kell lemondani. Ezek egyszerűen nem számítanak. Bementem a kórházba, ott derült ki, hogy tüdőgyulladásom van. Nagyon megijedtem és féltem. Oxigént és infúziót kaptam, illetve lórúgás erősségű gyógyszereket, amelyektől jobban lettem. Cserébe viszont mindent felborított belül, már ha értik, mire gondolok: a gyomornak nem tesznek jót az ilyen erős orvosságok – mondta a humorista.

– Hat napig voltam bent, de szerencsére már itthon lábadozom. Még pihennem kell, könnyen elfáradok, és köhögök is, de sokkal jobban érzem magam. Szerencsére a családból senki nem kapta el, még a feleségem sem, pedig vele egy ágyban alszunk.

A humorista nehéz heteken van túl, ám ahogyan mondta, ennek is megpróbálta a vicces oldalát nézni.

– Az biztos, hogy januártól, ha újra dolgozom, ez is benne lesz a produkciómban. A legjobb az egészben az anyósom volt, aki egyben a könyvelőm is. Felhívtam, miután kiengedtek, elmondtam neki, hogy sikerült túlélnem valamit, amibe sokan belehalnak. Erzsike erre csak annyit kérdezett: „Jó, de hol van a táppénzes papír?” Na, hát így élünk mi – mesélte nevetve Aranyosi.

Indirekt/Blikk