2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Címlap Hamarosan lovastanár lesz Trokán Nóra

Hamarosan lovastanár lesz Trokán Nóra

A színésznő egy karnyújtásnyira van a lovastanári diploma megszerzésétől, ám a lókiképző munkát már így is gyakorolja egy ideje.

„Életemben először akkor ültem pónilovon. Ott valami elindult, ami a mai napig az életem része. Egyedül a főiskolai éveim alatt nem volt lehetőségem lovagolni, akkor kimaradt három vagy négy év is, amíg nem ültem lóra. Aztán amikor újra eljött az ideje, éreztem, hogy mennyire hiányzott ez, és hogy soha többet nem szeretnék ennyi időt kihagyni” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en a színésznő, aki célegyenesben van a lovastanári diploma megszerzéséhez.

„Már csak az államvizsgám lett volna hátra, de az épp egy időbe esett egy kecskeméti színházi premierrel, így nem tudtam elmenni. Mindenképp szeretném befejezni az egyetemet, igaz, ahogy telik az idő, kicsit kopnak a biológiai tanulmányaim emlékei, de remélem, hamarosan sort tudok keríteni az államvizsgára is” – tette hozzá Trokán Nóra, aki a lókiképzést ettől függetlenül gyakorolja.

„Lezsák Levente suttogó módszerével dolgozom. Olyan ez, mint a kutyakiképzés, csak itt a ló ösztönrendszerére építünk. Hinni kell magamban, mert a ló pontosan érzi, milyen rezgésen vagyunk, és ha jól csináljuk a dolgokat, beáll mögénk. Van, ahol már nagyon szép sikereket értünk el: két arab ló esetében a lovasuk már szőrén vágtázik a két lóval a módszernek köszönhetően. Persze, vannak nagyon problémás esetek is, de nem bánom. Imádom ezt csinálni” – mondta a Sláger Kult műsorvezetőjének, Szani Rolandnak Trokán Nóra.