2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Gyász: elhunyt a legendás színész, akit még Winnetou barátjaként szerettünk meg

Gyász: elhunyt a legendás színész, akit még Winnetou barátjaként szerettünk meg

Elhunyt Ralf Wolter színész, aki Winnetou barátját, Sam Hawkenst alakította a közkedvelt sorozatban. A legendás színész 95 éves volt.

Ralf Wolter német színész először a 60-as években mozifilmekben játszotta el több folytatásban is a Winnetou filmekben Sam Hawkins szerepét. Majd 1980-ban ismét eljátszotta a szerepet a Winnetou a mescalero TV sorozatban.

A filmeket Magyarországon és Európa több országban hatalmas sikerrel mutatták be. Generációk nőttek fel rajta. A német színészlegenda a sajtóhírek szerint pénteken 95 évesen távozott el az élők sorából, felesége jelentette be a gyászhírét.

A közönségkedvenc színész már régen visszavonult a nyilvánosság elől. Utoljára 2012-ben szerepelt filmben a “Bis zum Horizont, dann links” című alkotásban láthatták a nézők, olyan német színészkollégákkal, mint Otto Sander, Herbert Feuerstein, Tilo Prückner és Anna Maria.

2013-ban Wolter így nyilatkozott visszavonulásáról a Bildnek:: “Egyszer eléri az ember azt a pontot, amikor azt mondja: most már tényleg elég volt és nem akarok már többet.”