2023.12.09
Natália
Kezdőlap Címlap Gombos Edina: Brutális áremelések vannak az Egyesült Államokban

Gombos Edina: Brutális áremelések vannak az Egyesült Államokban

Gombos Edina hét éve az Egyesült Államokban él a férjével, Albertóval, és azt tapasztalják, hogy minden területen emelkedtek, sőt, elszálltak az árak.

Magyarországon is sokan panaszkodnak arra, hogy az árak az egekben vannak, de Gombos Edina szerint ez az Egyesült Államokban sincs másképp a háború, koronavírus és infláció miatt.

– Az Egyesült Államokban is teljesen elszálltak az üzemanyagárak, ami még talán mindig olcsóbb, mint a legtöbb európai országban. Ehhez képest az amerikaiak viszont az olcsóbb benzinhez vannak hozzászokva, és nem tudják megemészteni, hogy napról napra emelkedik az üzemanyagoknak az ára. Tavaly 240 Ft liter volt, most pedig 383 a benzin ára. Van, aki az éhenhalástól fél, más pedig attól, hogy le kell adni a megszokott életszínvonalából. Sok itt élő amerikai az elnököt hibáztatja a drágulásért. Itt nem lehet létezni autó nélkül, így teljesen érhető, hogy mindenki kocsival akar eljutni A pontból B pontba. A ’80-as évek óta nem tapasztalt inflációs növekedés van. Az élelmiszerek árai 6-8 százalékkal emelkedtek tavaly óta. A hústermékek árai emelkedtek leginkább, így a sertés 14, a marhahús ára pedig 20 százalékkal nőtt. A háztulajdonosok és az ingatlanbefektetők nagyon örülnek, ugyanis soha nem látott kereslet van Floridában. A kutyaólakat is palota árban adják el, a romhalmazokért pedig sorban állás van. Minden egyes nap csaknem ezer ember érkezik ebbe az államba, előbb-utóbb pedig lehet, hogy verekedés lesz az ingatlanokért. Tavaly országszerte 19 százalékkal emelkedtek a lakásárak. Floridában Tampa a legfelkapottabb, ott 30 százalékos volt az emelkedés – mesélte Edina a megdöbbentő tényeket a YouTube-csatornáján.