KezdőlapCímlapGáspár Laci édesapja eltitkolta a családja elől, hogy halálos beteg

Gáspár Laci édesapja eltitkolta a családja elől, hogy halálos beteg

Családi drámáról rántotta le a leplet Gáspár Laci. A Megasztár első szériájában feltűnt énekes, aki az elmúlt években az X-Faktor meghatározó zsűritagja lett, féltett titkáról mesélt: szeretett édesapja éveken keresztül titkolta a szerettei elől, hogy halálos beteg – erről az énekes a Life TV-n pénteken 22 órakor adásba kerülő, Összezárva Hajdú Péterrel című műsor felvételén beszélt.

Csak akkor derült ki, mekkora a baj, amikor a férfi már menthetetlen volt, ami rettenetesen megviselte Lacit, aki azóta sem tudja feldolgozni a tragédiát.

– Apámnak kétszer is volt gyomorfekélye, minden évben szanatóriumba járt Visegrádra. 16-17 éves koromban elszökött a szanatóriumból. Felhívtak minket, anyám ki volt készülve, hogy hol van apu – mesélte Laci.

Míg mindenki kereste, a férfi egy pizzériába hívta Lacit, aki kérdőre vonta, miért rémítette halálra a családját.

– Elmondta, hogy rákos, pár éven belül meg fog halni… Hullarészeg volt. Azon voltam, hogy hazavigyem. Másnap megkérdeztem tőle, emlékszik-e arra, mit mondott előző este. Tagadta a betegséget, amit mondott, azt azzal indokolta, hogy csak rafinált volt, nem akarta, hogy haragudjunk rá azért, mert részeg volt. Elhittem, nem mondtam el anyámnak se – emlékezett vissza Laci, kiemelve, őszinte embernek ismerte apját, aki sosem hazudott.

Néhány esztendővel később azonban kiderült, tényleg nagy a baj.

– Eltelt 5-6 év, majd a szanatóriumban vért köhögött. Utólag raktam össze a képet: megmondták neki, hogy rákos, de ő nem akart kemóra menni, nem akart műtétet, nem akarta, hogy a családja szomorú legyen. Majd ameddig él, addig él – magyarázta az énekes. – Én is ilyen vagyok, ha nekem bajom lenne, nem mondanám el. Csak akkor, ha tudnának segíteni, ha viszont nem tudnak, én se akarnám, hogy szomorkodjon a családom.

Mikor már mindenki számára nyilvánvaló volt, mivel küzd a családfő, Laci kiemelkedett a gyerekkorát meghatározó szegénységből, s minden pénzét odaadta volna, hogy megmentse az édesapját, de akkor már késő volt: 2004-ben, mindössze 47 évesen legyőzte őt a tüdőrák. Bár a családi tragédia lassan húsz éve történt, Laci még mindig nem tette túl magát a veszteségen, sőt, gyakran álmodik az apjával. Úgy érzi, az álmokkal üzenni szeretne neki. Még ma is könny szökik a szemébe, ha szóba kerül. Legutóbb az X-Faktor hatodik szériájának egyik élő adásában érzékenyült el egy dal miatt, ami az apját juttatta az eszébe.

– Annak ellenére, hogy nagyon nagy szegénységben éltünk, apu mindig teremtett alkalmat egy kis vidámságra. Nehéz volt neki, hiszen tíz évig küzdött a betegséggel, de ezzel a nótával mindig mosolyt csalt az arcunkra. Nagyon hiányzik apukám. Sokszor lett volna rá szükségem, de nem volt kihez fordulnom – mondta akkor Laci.

Indirekt/Blikk