2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Galla Miklós szintet lépett: már a köztársasági elnöknek írt nyílt levelet

Galla Miklós szintet lépett: már a köztársasági elnöknek írt nyílt levelet

Orbán Viktornak írt levele nem váltotta ki a kívánt a hatást, így a humorista most Áder Jánosnak írt.

Mint ismert, Galla Miklós kapta volna idén a Karinthy-gyűrűt, azonban végül a kuratórium megvonta tőle az elismerést, pedig már az ujjméretét is levették. A humorista ebbe nem akar beletörődni, így mindenkihez panasszal fordul. Most éppen a köztársasági elnökhöz.

“NYÍLT LEVÉL ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÚR RÉSZÉRE

Tisztelt Elnök Úr!

Itt Galla Miklós. Segítségét kérem. A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták.

A sajtóban olyan indok jelent meg, hogy én nyilvánosan meztelenkedtem. Elnök úr, soha, sehol, semmilyen körülmények között nem meztelenkedtem. Negyven éves pályafutásom alatt sosem tettem ilyet, miért épp a Karinthy-gyűrű átadó ünnepsége előtt három héttel meztelenkedtem volna? Teljes képtelenség, aljas rágalom.

Az MTVA kuratóriuma mélyen hallgat, mivel semmilyen bizonyíték nincs és nem is lehet a birtokában.

Elnök úr, nem akarom elhinni, hogy ma, Magyarországon negyven év tisztességes, szorgalmas és sikeres munkájának csak rágalmazás és meghurcoltatás lehet a jutalma.

Egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm.

Üdvözlettel:

Galla Miklós”