KezdőlapCímlapEzért nem látogathatja a barátnője a börtönben Herczeg Zolit

Ezért nem látogathatja a barátnője a börtönben Herczeg Zolit

Mint arról beszámoltunk, Herczeg Zoltán divattervező október óta előzetesben van drogkereskedelem gyanúja miatt.

A túléléshez sok erőt ad neki, hogy a szeretteivel kommunikálhatott, ám két hónapja a párjától, Marianntól megvonták ezt a lehetőséget, sőt, a divatguru barátainak engedélykérését is elutasították.

– Nem látogathatom, nem hívhatom fel, de még csak levelet sem írhatok neki. Egyedül csomagot szabad küldenem, de legutóbb az is visszajött, mert a súlya 10 dekával több volt a megengedettnél. A leginkább az zavar, hogy rejtély, miért vonták meg hirtelen tőlem a kapcsolattartás jogát. Semmilyen indokot nem kaptam, és a hatóságok sem kerestek fel azóta – mondta lapunknak nemrég Herczeg párja.

Megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztályát, akik megkeresésünkre elmondták, a jogszabályok szerint jártak el.

„Általánosságban tájékoztatjuk, hogy a letartóztatott a 2012. évi C. törvény (Büntető Törvénykönyv) 459. paragrafusa alapján nevesített hozzátartozóival, jogi képviselőjével tarthat kapcsolatot. Egyéb személlyel történő kapcsolattartás kizárólag a rendelkezési jogkör gyakorlójának, ügyészség, bíróság engedélyével lehetséges. A büntetés-végrehajtási intézetek valamennyi letartóztatott fogvatartott esetében a fenti jogi szabályozás rendelkezései szerint járnak el” – állt a közleményükben.