2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Ez történt Csala Zsuzsa 100 milliós örökségével

Ez történt Csala Zsuzsa 100 milliós örökségével

Nyolc éve hunyt el a legendás komika, Csala Zsuzsa. A Jászai Mari-díjas színésznő halál után nagy kérdés volt, hogy ki örökölheti több, mint 100 millió forintot érő hagyatékát, ám az akkori fáma szerint egy kabátzsebből előkerült végrendelet pontot tett az ügy végére.

Ám közel egy évtizeddel Csala temetése után kiderült, a véletlenül megtalált végakarat története nem igaz – minderről a színésznő unokahúga, Dankó Dóra mesélt a Blikknek.

– A nagynéném – vagy ahogy a családban hívtuk: Bumbika – egyáltalán nem volt bohém, már jó előre megírta a végakaratát. Ő fogalmazta meg és a saját kezével írta. Tőlem kért segítséget, miként kell hitelesíteni, hogy azt később senki ne támadhassa meg. Végül, miután egy példányt letétbe tett, az eredetit magánál őrizte élete végéig. Volt egy csodás íróasztala, annak egy titkos fiókjában volt elzárva – árulta el Csala unokahúga, aki fivérével, Péterrel és két másik unokatestvérükkel osztoztak a színésznő vagyonán. – Bumbikának nem volt gyermeke, de minket úgy szeretett, mintha a sajátjai lettünk volna. Mindig számíthatott ránk, a családjára, és persze, a barátaira is. Anettka és a férje, Rezső, aki azóta elhunyt, nagyon sokat segítettek neki, szerették, támogatták, nagyon hálásak vagyunk ezért.

Az unokahúg elárulta, Csala éppen olyan vidám volt sokáig, mint ahogy a színpadról ismertük, ám élete párjának elvesztése után minden megváltozott.

– Pista bácsi halála után már nem volt a régi. Eladta a házat, ahol együtt éltek, utána bezárkózott, magába fordult. Akkor már nem volt egészséges, de nem akart orvoshoz járni, gyógyszereket szedni, és mélyen titkolta, hogy beteg. Számunkra is csak utólag derült ki, hogy rossz volt a szíve. Ő nem kapálózott, nem akart szembe menni a sorsával, csak szeretett volna csendben elaludni. Élete utolsó éveiben lélekben már az édesanyjával és a férjével volt, és mivel Bumbika spirituális ember volt, szerintem hozzájuk vágyott már… – emlékezett vissza Dóra.

Csala Zsuzsának két testvére volt. Dóra édesanyja, Márta, aki nem sokkal a színésznő halála előtt hunyt el, valamint Csilla, akivel nagyon jó viszonyt ápoltak. Az örökség egyik részét képező dunaalmási ingatlanban élt a férjével, ám nemrég ő is elhunyt.

Indirekt/Blikk