2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Ez kemény: 2 év börtönre ítélték UFO Zsoltit

Ez kemény: 2 év börtönre ítélték UFO Zsoltit

11 évvel azután, hogy először gyanúba került, ítélet született az UFO popegyüttes alapítója, Varga Zsolt (43) büntetőperében. Üzletszerű kerítés, kitartottság bűntette és három rendbeli, nagyobb kárt okozó csalásban mondta ki bűnösnek a bíróság.

2020. november 13-án hirdetett elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék abban a bűnügyben, amelynek során az egykori UFO együttes frontembere és két társa 2010-2011-ben hirdetések és személyes kapcsolatok útján egy svájci bordélyba fiatal magyar nőket közvetítettek és utaztattak ki.

A bordély vezetője „jutalékot” fizetett, a volt énekes a kéjnőktől a menedzselésükért „havi díjat” kért és kapott azok prostitúciós tevékenységéből származó jövedelméből. Az I. rendű vádlott három „ügyfelétől” megtévesztéssel milliós összegeket vett át, amelyeket befektetni ígért, ám azokat magára és az együttesre költötte.

Az eljáró törvényszék a volt énekes I. rendű vádlottat ítéletével bűnösnek mondta ki több rendbeli kerítés, csalás, valamint kitartottság bűntettében, amelyért őt 2 év börtönre, 3 millió forint pénzbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Fővárosi Ítélőtábla a napokban hozott jogerős ítéletével az egykori popzenész, I. rendű vádlott elsőfokú ítéletét azzal hagyta helyben, hogy – az ügyészi fellebbezésnek részben helyt adva – vele szemben mintegy 2,7 millió forint, a bűncselekmény során szerzett összegre vagyonelkobzást is elrendelt.

Indirekt/Blikk