KezdőlapCímlapEnnyi volt: Somos András elköszönt az ATV-től

Ennyi volt: Somos András elköszönt az ATV-től

A műsorvezető ellen fegyelmi eljárást indított az ATV, de Somos saját maga döntött a sorsáról.

Az ATV Magyarország Szigorlat című élő műsorában Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég, akit Kuczogi Jakab, a Szabad Európa újságírója és a műsorvezetők, Somos András és Krug Emília kérdeztek. A beszélgetés első két percében szóba került a kegyelmi botrány és a pedofília kérdésköre, amelynek kapcsán előjött Kaleta Gábor ügye is. Somos András azt kérdezte MZP-től, hogy tudna-e arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon, mire a politikus azt válaszolta, hogy ő Kaletán háborodott fel annak idején a legjobban. Erre Somos azt válaszolta: „De ő nem volt pedofil”. A műsorvezető még tovább ment, amikor kifejtette: „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”.

Az ATV fegyelmi eljárást indított Somos ellen, s ennek idejére levette a képernyőről. Azonban végül ő maga hozott döntést a sorsa felől, melyet az alábbi posztban hozott nyilvánosságra szerdán délelőtt. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

„Kedves Néző,

Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet.

1995 óta párhozamosan két szakmában próbáltam maximálisat nyújtani. Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem. A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében. Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt.

Köszönöm, hogy tagja lehettem az ATV csapatának, 14 év alatt nagy utat tettünk meg együtt. Hálás vagyok azért, hogy kollégáim ezen az úton végig segítettek. A mostani helyzetben nem lehet másképp: a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot.”