2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Először szólalt meg az elvonót elhagyó Molnár Gusztáv

Először szólalt meg az elvonót elhagyó Molnár Gusztáv

Megtörte a csendet: először szólalt meg az állapotáról Molnár Gusztáv, aki a Blikknek mesélt arról, hogy érzi magát közel egy évvel azután, hogy bevonult az elvonóra. A Drága örökösök sztárja nem tagadja, sokszor szégyellte magát az egy évvel ezelőtti állapotáért, mostanra azonban úgy érzi, mindent visszakapott és megtanulta tisztelni a függőségét.

265 napot töltött egy komlói elvonón Molnár Gusztáv színművész, aki hosszú ideig harcolt az alkoholfüggőségével, míg végül úgy döntött, drasztikus lépéseket tesz, mielőtt a függősége az életébe kerülne. A színész eddig nem beszélt az elmúlt év tapasztalatairól és a gyógyulás folyamatáról, a Blikkel azonban kivételt tett.

– Ma már nem szégyellek semmit, hiszen rengeteget tanultam a betegségemről, arról, hogy mi hogyan működik ilyenkor. Visszatekintve, sokszor szégyelltem magam, és rettenetesen cikinek találom, ahogyan akkor viselkedtem, de ma már tudom, hogy az alkoholizmus egy betegség, a függőséget pedig tisztelni kell – kezdte a színész, aki azt is hozzátette, hogy a démona ugyan továbbra is vele van, ám ma már nem csábul el egyetlen italra sem. – A függőségből nincs gyógyulás, olyan ez, mint együtt élni a cukorbetegséggel: nem eszem cukrot, mert tudom, hogy baj lesz. Rengetegen küzdenek ezzel a problémával Magyarországon, sok sorstársam kéri a segítségemet, és ha csak egy embernek is tudok a saját példámmal segíteni, már megérte.

Gusztáv nem tagadja, az első időszak az elvonón rettenetesen nehéz volt, a bevonulása előtt pedig még úgy gondolta, nem éri meg 2023 őszét.

– Tavaly benne volt a pakliban, hogy ilyenkor már nem élek… – sóhajtott a színművész. – Komlón nagyon nehéz volt az eleje, tíz évnek tűnt tíz másodperc odabenn, és nagyon hosszú időnek kellett eltelnie, mire azt éreztem, hogy kezdek jól lenni. November 10-én leszek egyéves, ez pedig egy nagyon fontos születésnap lesz számomra, talán fontosabb, mint a biológiai.