2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Címlap Elmarad Balázsék erdélyi turnéja: a csíkiek egy része kifejezetten örül is neki

Elmarad Balázsék erdélyi turnéja: a csíkiek egy része kifejezetten örül is neki

Pénteken Erdélyből, egészen pontosan Csíkszeredáról jelentkezett volna be reggel élőben a Rádió1-en a Balázsék című műsor. Azonban egy sok-sok évvel ezelőtti elszólás miatt most kitört a háború.

„Hosszú tervezés előzte meg, hogy pénteken Erdélybe látogassunk. Tíz éven keresztül terveztük. Elképesztő várakozás és készülődés előzte meg a csíkszeredaiak részéről, nagyon sokan vártak minket. Azonban most jön a „de” része. Régen, a Class FM-en sok-sok évvel ezelőtt volt egy rettenetesen béna elszólásom. Volt egy olyan mondatom, amiért már ott azonnal elnézést kértem. Betelefonált Romániából valaki, és én megkértem, a beszélgetés végén, hogy mondjon valamit az anyanyelvén. A srác normálisan azt mondta, hogy ő erdélyi, vagyis magyar az anyanyelve. Azonnal elnézést kértem, borzasztó hibának tartottam, senkit nem akartam megbántani. Emiatt van most egy olyan helyzet, hogy egy kicsi, ám nagyon hangos csoport szeretné ezt a kitelepülést tönkre tenni, megmérgezni, megzavarni. Ennek a műsornak az a szellemisége, hogy jó hangulatot vigyünk magunkkal, de ha csak öt ember is feszültséget keltene, már megmérgezné a hangulatot. Úgy érezzük, ez nem festene jó képet a nagyon barátságos és vendégszerető kinti magyarokról. Nem megfutamodunk, nem félünk, de ez egy olyan műsor, aminek az az üzenete, hogy mindenki jól érzi magát. De egy kicsi, ám annál hangosabb közösség azon dolgozik, hogy ezt tönkre tegye. Fájó nagyon, de mi ezt a dolgot most elengedjük.”

A csíkiek reakciója vegyes. Nagyon sokan sajnálkoznak, amiért Balázsék nem mennek ki hozzájuk, ám néhányan kifejezetten örülnek, hogy elmarad a kitelepülés. Néhány hozzászólás:

„Személyeskedést félretéve, komolyan kérdezem a rajongoktól: miről is maradt le tkp Csíkszereda? Mi volt lényegében a betervezett magaskultúra? Ki az a Balázs? Előadóművész? Táncol? Énekel? Nyálbuborékot fúj tán… ? Avagy?”

„Így Balazs is megtudta, hogy a kimondott szonak sulya van, kovetkezmenye, es ha vmit radioban orszag-vilag elott kikurtolsz akk informald elotte magad. Nem lehet allandoan linkeskedni. Jòl van ez igy !”