2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Elképesztő, de ma az 59. születésnapját ünnepli Rékasi Károly

Elképesztő, de ma az 59. születésnapját ünnepli Rékasi Károly

Rékasi Károlynak bizony nem volt zökkenőmentes az élete: viharos válás és kis híján az életébe kerülő baleset is beárnyékolta az elmúlt néhány évét. Azonban súlyos motorszerencsétlensége után talpra állt, rátalált a szerelem, és ma már 59 gyertyát fújhat el azon a bizonyos tortán.

Rékasi Károly 1962 szeptember 25-én született Jászberényben, majd később Budapestre került, és 1986-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát Szinetár Miklós osztályában. Leghíresebb szerepét a Barátok közt című sorozatban játszotta: közel 23 éven át, 1998 és 2021 között formálta meg a Mátyás király tér rossz fiúját, Bartha Zsoltot.

A színész 1984-ben hivatalosan is összekötötte életét Détár Enikő színésznővel, akivel két gyermekük született: Eszter és Zsigmond.

2015. június 30-án motorbalesetet szenvedett, több mint egy héten át intenzív osztályon ápolták. Korábban születésnapja kapcsán elmondta: súlyos motorbalesetének napja szinte már a második születésnapjának számít.

“Mondhatjuk, én már két születésnapot ünneplek. Ezt a hivatalosat és a baleset napját, mert akkor ott, a fal mellett engem újra kellett éleszteni, a klinikai halál állapotában voltam. Akkor valami újra kezdődött, Gerda szokta mondani, hogy újraszülettem. Nem tudom, hogy egyszer élünk-e, nem vagyok benne biztos, de ott és akkor új időszámítás kezdődött” – nyilatkozta.

Indirekt/Blikk