2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Címlap Elismerték: valóban az MTVA-nál folytatja igazgatói pozícióban Kárász Róbert

Elismerték: valóban az MTVA-nál folytatja igazgatói pozícióban Kárász Róbert

Ahogy a Blikk elsőként megírta, Kárász Róbert igazgatói székbe ül a közmédiánál. A posztot január 1-jétől tölti be, miután jócskán átszervezik a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti hálóját. A jövő évtől a négy igazgató munkáját ketten látják majd el.

A tartalomszolgáltatási igazgató székébe Tóth István Zoltán ül: ebbe a felelősség körbe a a műsorok megrendelése és elfogadása tartozik. A másik széket foglalja el Kárász Róbert, aki a tartalomfejlesztésért felel majd: a cél új, saját tartalmak készíttetése lesz a közszolgálati csatornák számára, amelyhez egy stábot is alakítanak, illetve külsősöket is bevonnak – írja a Media1.

Október közepén robbant a hír, hogy Kárász Róbert közel hat és fél év után távozik az ATV-től: a volt munkahelyével éppen az alapítványi feladatai miatt nem tudott megegyezni a folytatásról. Akkor a Mandinernek a tévés meg is erősítette, miszerint a felmondás oka az volt, hogy a kábeltévé szerint nem összeegyeztethető a tévés műsorvezetői, illetve a jótékonysági munkája.

– A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk feloldani – nyilatkozta akkor Kárász, aki november közepén bontott szerződést a kábelcsatornával.

Kárász Róbert egyébként a kilencvenes években volt a Magyar Rádió és a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője, majd az RTL Klub riportere, 2008-tól pedig a TV2 Mokka műsorvezetője lett. Az ATV-hez 2017-ben igazolt, és egészen november közepéig a reggeli műsor egyik arca volt.