2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Elhunyt a közkedvelt magyar írónő

Elhunyt a közkedvelt magyar írónő

Az Álomgyár Facebook-oldalán az alábbi szöveggel búcsúztak el R. Kelényi Angelikától:

“Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas magyar szerző, méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt.

Családjának, kollégáinak, olvasóinak gyásza mérhetetlen, hiánya pótolhatatlan űrt hagy maga után.

Angelika az elmúlt 1,5 év küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének, könyveit immár az égi olvasóknak írja.

Egyedülálló személyiségét megjelent regényei őrzik tovább.

Emléke szívünkben örökké él.

„Te vagy a napfény, és ha nem látlak, sötét éjszaka vesz körül. Olyan sötét, melyen a hold fénye sem hatol át.”

R. Kelényi Angelika – Szulejmán és a magyar udvarhölgy”

R. Kelényi Angelika még 2022 februárjában számolt be közösségi oldalán, hogy mellrákja van és már az első kemoterápiás kezelésen is túl van. Akkor azt írta, két éve félrediagnosztizálták és nem küldték el további kezelésekre, így alakulhatott ki nála a daganat.

Az ember nagyon könnyen belenyugszik egy számára kedvező diagnózisba, pedig éreztem, hogy valami nem kerek, de örömmel elhittem azt, ami a leleten szerepelt – írta arról az időszakról R. Kelényi, aki betegsége során is próbált erős és jókedvű maradni. Tudta, hogy a kemoterápia mellékhatásaitól nem lesznek könnyűek a mindennapjai, ezért is döntött úgy, hogy kislányával is őszintén beszél a betegségéről.

Elmondtam, hogy kemoterápiát fogok kapni, ami legyengít és lehet, hogy baromi pocsékul leszek. Erre rákérdezett, hogy rákos vagyok-e. Én meg bólintottam, hogy igen. Összetört. Lassan öt éve veszítettük el az apukáját, és a rák a legtöbb ember szemében egyenlő a halálos ítélettel. Elég nehezen tudtam elmagyarázni neki, hogy nem áll szándékomban meghalni, és nem fogja elveszíteni a másik szülőjét is – írta Facebook-posztjában Angelika, aki nem szerette volna, ha betegsége beárnyékolja a mindennapjait, és úgy tűnt, sikerül is leküzdenie a gyilkos kórt.