2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Elhunyt a Dallas sztárja

Elhunyt a Dallas sztárja

80 éves korában elhunyt Gayle Hunnicutt, a texasi születésű színésznő, aki többek között a Dallas című tévésorozatban nyújtott szerepéről volt ismert.

Hunnicutt az otthonát az Egyesült Királyságban találta meg, sőt, színészi karrierje mellett a brit társasági élet szerves része is volt. Leginkább a Dallas utolsó három évadából emlékezhetnek rá, amelyben Vanessa Beaumont-t- alakította.

Gayle nagyon fiatalon indította be a karrierjét. Első show-műsora egy vígjáték volt, amelyben mindössze 23 évesen szerepelt. Onnan aztán nem volt megállás, több sorozatban is kapott epizódszerepeket, szépen lassan haladva a hírnév felé. A Dallas sorozaton túl emlékezetes, hogy ő alakította Irene Adlert, Sherlock Holmes plátói szerelmét a Sherlock Holmes kalandjai című sorozatban.

Egészség és szépség az anyaságban címmel jelentette meg első könyvét a nyolcvanas években, majd körülbelül két évtizeddel később kiadott egy gyűjteményt apja szerelmes leveleiből. A férfi a Csendes-óceán déli részén teljesített szolgálatot a második világháborúban. A könyvnek a Kedves Virginia címet adta.

A színésznőt a fiai, Nolan Hemmings és Edward Jenkins, illetve öt unokája, Poppy, Theo, Oscar, Dash és Nia gyászolják.