2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat Kevin Spacey

Életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat Kevin Spacey

Az Oscar-díjas amerikai színész jövőre bíróság elé áll Londonban, miután csütörtökön ártatlannak vallotta magát a csaknem két évtizedre visszanyúló szexuális bűncselekmények vádjában.

Kevin Spacey-t öt bűncselekménnyel vádolják Nagy-Britanniában: négy esetben érintéssel elkövetett szexuális erőszakkal, valamint egy súlyosabb vádpontban, amely szerint beleegyezés nélkül szexuális aktusra kényszerített egy férfit.

A 62 éves amerikai színész és producer egyértelműen kijelentette, hogy nem bűnös, amikor a londoni Old Bailey központi büntetőbíróságon az egyes vádpontokról megkérdezték.

A húszperces meghallgatást követően 2023. június 6-ra tűzték ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd. A színész óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet.

A szexuális zaklatásért 6 hónap börtönbüntetésre vagy pénzbírságra számíthat, a súlyosabb bűncselekményért viszont akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható.

A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben. A sértettek között egy 40-es éveiben járó férfi és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban. A jelzett időszakban Spacey a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Az egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító, kétszeres Oscar-díjas színész szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, mióta öt évvel ezelőtt szexuális visszaéléssel vádolták meg.

A színész ügyvédje, Patrick Gibbs korábban közölte: ügyfele minden ellene felhozott vádpontban ártatlan. Spacey alapvetően azért tért vissza Londonba, hogy bizonyítsa ártatlanságát és folytatni tudja az életét.