2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Eldőlt: a Balatonba szórják Kóbor János hamvait

Eldőlt: a Balatonba szórják Kóbor János hamvait

Teljesül Kóbor János végakarata: a zenész hamvait a Balatonba szórják, a család megkapta erre a szükséges engedélyt – tudta meg a Blikk.

Az Omega hétfőn elhunyt legendás énekese már életében kikötötte, milyen gyásszertartást szeretne, amelyről szintén kiderült néhány részlet.

– Mecky valóban nem akart temetést. Azt mondta, nem akarja, hogy a földi maradványai egy sírban pihenjenek, a hamvasztás egyszerűbb, gyorsabb. Azt pedig külön kérte, hogy a hamvait a Balatonba szórják – kezdte lapunknak Trunkos András, az Omega menedzsere.

A család természetesen tiszteletben tartja, s végre is hajtja Mecky végakaratát.

– Megkapták az engedélyt, hogy a hamvakat a magyar tengerbe szórják. A pontos időpont egyelőre nincs meg, ám az biztos, hogy szűk családi, baráti körben lesz a szertartás. Egyelőre azt sem tudjuk, ki és hogyan helyezi el a hamvakat, ennek megszervezésére még időre van szükség – tette hozzá Trunkos.

Mecky imádta a Balatont, a nyarakat rendszeresen ott töltötte. A vitorlázás volt a szenvedélye, s amikor csak tehette, a családjával együtt egész nap hajóztak a hullámzó vízen.

– Az imádott vitorlása már a száraz dokkban van, így biztosan nem arról szórják a hamvait. Valószínűleg majd egy erre a célra alkalmas csónakot kell bérleni. A helyi hatóságok már jelezték, segítenek, s kérdés esetén állnak rendelkezésünkre, amit ezúton is köszönjük nekik – mondta a legendás együttes menedzsere.

Kóbor egy hónapja került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Bár az orvosok mindent megtettek a gyógyulásáért, szervezete végül feladta a harcot. A rajongók és a család összetört, a gyász fájdalma nem enyhül szívükben. Bár a hamvak szórása szűk körben történik majd, december 17-én a Szent István Bazilikában szentmisét mondanak Meckyért, amelyre szeretettel várják a rajongókat. Ezt szertartást a televízió is közvetíti majd.

Indirekt/Blikk