KezdőlapCímlapÉdesanyja visszakapta a meggyilkolt VV Fanni millióit

Édesanyja visszakapta a meggyilkolt VV Fanni millióit

Hat év után megkapta végre a meggyilkolt VV Fanni pénzének nagy részét az édesanyja, Katalin. Az egykori Való Világ-szereplő tragikus halála előtt kivette a bankból közel ötmilliónyi spórolt pénzét, majd eldugta bérelt lakásában. Gyilkosa, B. László hiába kutatott a XIII. kerületi ingatlanban, egyetlen fillért sem talált. A pénz a nyomozás első óráiban került elő, a hatóság pedig – a szabályok szerint – bűnjelként lefoglalta.

A büntetőügy tárgyalásának végén a bírónő úgy döntött, az összeg Fanni szüleit illeti.

– Hosszabb várakozás után a múlt hét pénteken a gyászoló szülők megkapták a pénz egy részét. Pontosabban azt, ami forintban volt. A svájci frankot akkor utalják majd át nekik, ha nyitnak egy ehhez szükséges számlát. Hiába van szó több millió forintról, Katalin és a férje egyetlen pillanatig sem örültek, hiszen mindenüket odaadnák, ha lányukat még egyszer magukhoz ölelhetnék – közölte a család jogi képviselője, dr. Lichy József. Nem is a Fanni-ügyről lenne szó, ha nem tartogatna ennyi év után is egy nem várt fordulatot. A család ugyanis megkapta Fanni autóját is, használni mégsem tudják a kocsit. A jármű forgalmi engedélye abban a retikülben volt, amelyet a lány gyilkosa eltüntetett. Az okmány nélkül azonban a kocsi használhatatlan.

– Új forgalmit jelenleg csak Fanni nevére lehetne kiállítani, hiszen a halottá nyilvánítása hivatalosan még nem történt meg. Amennyiben egy polgári peres eljárásban ez megtörténik és kiállítják a halotti anyakönyvi kivonatot, akkor a közjegyző kiadja Fanni értékeit a családjának. Ekkor tudnak majd Katalinék új forgalmi engedélyt csináltatni – fűzte hozzá az ügyvéd.

Mint ismeretes, Novozánszki Fanni 2017-ben tűnt el. Albérleti lakásában legutoljára a dunaújvárosi B. László járt. Kamerafelvétel bizonyítja, hogy az eszméletlen vagy már halott (ezt a szakértő sem tudta pontosan megállapítani – A szerk.) lányt B. László a lakásból a kezében lehozta, majd az autójába tette. A GPS-adatok, illetve a térfigyelő kamerák felvétele szerint a férfi ezután Siófokra ment, majd Szalkszentmártonba hajtott. A legnagyobb valószínűség szerint ott a Dunába dobta a már halott Fannit. A lány holtteste a mai napig nem került elő. B. László mindvégig tagadta, hogy ő ölte meg Fannit. A férfi a tettéért húszéves börtönbüntetést kapott.