2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Csűrös Karola már két éve készült a halálra

Csűrös Karola már két éve készült a halálra

Mérhetetlen fájdalom. Nem bírta tovább a lelki megpróbáltatást, amit a szűnni nem akaró gyász okozott számára – elhunyt Csűrös Karola.

A Szomszédok színművésze 2019 jú­niusában vesztette el élete szerelmét, Horváth Ádámot. A legendás rendezővel több mint ötven évig éltek boldog házasságban. Amikor a művésznő magára maradt, a lelki fájdalom mellett súlyos balesetének következményeivel is meg kellett küzdenie. Két évvel ezelőtti térdtöréséből és trombózisából sosem tudott felépülni, azóta a lakása fogságában élt. Barátai szerint várta a halált, mert imádott férje hiányát képtelen volt feldolgozni.

– Az én koromban már nincsenek nagy kívánságai, reményei az embernek, amikor elfújja a gyertyát. A férjem már nem lehet velem, pedig ez lenne a legnagyobb vágyam, így csak egészséget tudtam kérni, majd meglátjuk, megadatik-e – mondta néhány hete szomorkodva, a születésnapján a Blikknek adott utolsó interjújában Csűrös Karola. – Sajnos, sokszor vagyok szomorú, de hát milyen is lennék? Elveszítettem életem szerelmét, Horváth Ádámot, nem tudok járni… Sok örömre nincs okom, persze, erre mindig rácáfolnak a szeretteim, a barátaim, akik tartják bennem a lelket.

Most őt kénytelenek gyászolni a családtagok, a barátok, pályatársak.

– A férje halála óta egyszerűen nem érdekelte semmi, nem akart már élni. Csak feküdt és feküdt. Valahogy elment mindentől a kedve, talán depressziós is volt – mondta megrendülten a Kossuth-díjas színész, Pásztor Erzsi. – Míg korábban mindennap beszéltünk, most már nekem is alig vette fel a telefont. Legutóbb a születésnapján látogattam meg, de akkor sem volt már elemé­ben. Sőt, kereste a szavakat, fura volt a beszéde, sejthető volt, hogy valami nem stimmel. Az utóbbi időben csak feküdt, egyre többet aludt. Végül aztán egyszer csak nem kelt fel, nem lélegzett tovább. Otthonában, álmában érte a halál. Amikor Ádám elhunyt, mintha az egyik fontos része halt volna meg, és mint a szép, romantikus drámákban, a szív nem bírta a fájdalmat… és utánament. Az ágyában fekve találták meg szegényt, de nagyon békés lehetett. Persze, amikor megtudtam, hogy meghalt, összetörtem. Az egyik legrégebbi barátom volt, fantasztikus ember. Még fel sem fogtam igazán, hogy elment…

Indirekt/Blikk