2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap ByeAlex dühösen reagált az őt ért vádakra

ByeAlex dühösen reagált az őt ért vádakra

ByeAlex egy hosszú posztban reagált a tegnap kirobbant botrányra, és azt ugyan nem árulta el, mik voltak konkrétan azok a feltételek, amiket ő elvárt volna és végül nem teljesítették a szervezők, de cserébe mindenkit keményen kiosztott.

ByeAlex egy nap hallgatás után egy hosszú posztban írta le a Bánki-tónál történtekről a véleményét. Mint ahogyan a Blikk is megírta, hatalmas botrányba torkollott az, hogy a zenész és csapa az utolsó utáni pillanatban végül lemondta a fellépést és nem állt ki a közönség elé a színpadra. Mindezt technikai okokra hivatkozva tették, amiről egy szákszavú Facebook poszt is született, ám bővebb magyarázatot nem adtak a döntésükre, pedig legalább 2000 ember várt rájuk a helyszínen.

Közben a fesztiválszervezők is reagáltak a közösségi oldalukon a történtekre. Bejegyzésük szerint valóban volt néhány olyan dolog amit ByeAlexék ugyan kértek, de ezeket objektív okokból nem tudták teljesíteni. Hiába próbálták meggyőzni az együttest, hogy lépjenek fel, ByeAlex hajthatatlanok voltak és negyed órával a koncert meghirdetett kezdése után lemondták a fellépést.

– Akkor most reagálok 1x és utoljára a legutóbbi posztom kapcsán, hiszen többen itt azt hiszik, hogy eddig azért nem tettem mert fosok valamitől. Mitől kellene? Én teljesen őszintén, és elnézést kérve megfogalmaztam, hogy igazából a szervezőbrigád, akik az esemény hivatalos oldalán keresztül gusztustalanul uszítják ellenem az embereket, nem tettek eleget egy rakás pontnak, ami a szerződésünkben ott állt benne sorban – kezdte ByeAlex, aki nem akart kitérni arra, hogy pontosan mik voltak ezek, mert állítása szerint még maga is unná felsorolni őket, laikus számára pedig kimondottan unalmasak volnának.

– (…) akik olyanokat írnak, hogy egy jó énekes körbeüli a közönséget egy gitárral, meg hozzak mikrofont és egyebeket, az gondolom nem igazán nagy élőzene rajongó, ugyanis mi egy elég nagy stábbal dolgozva egy rettenetesen drága technikát viszünk minden este színpadra. Nem mi nem voltunk ott időben és nem az én stábom nem egyeztetett a szervezőkkel, akik az utolsó pillanatokig lódítottak vagy értetlenkedtek. Az egyezkedések sok-sok nappal, meg héttel előtte kezdődnek meg. Az érvek a Tankcsapda kapcsán: ők nem (EBBEN A FORMÁJÁBAN) ezen a színpadon és nem ezen a rendezvényen jelentek meg, tehát a helyszín PIPA, de a körülmények teljesen másként voltak ott! Saját, épített színpaddal dolgoztak – írta az énekes, majd kitért arra, hogy ők bizony próbáltak egyezkedni a szervezőkkel.

– Esetünkben még azt is szétkamuzták a szervezők, hogy lehet-e vizuált hoznunk! Amire azt mondták, hogy NINCS ELÉG ÁRAM! (Közben azóta már láttam képeket ott megépített színpadokról.) Ezt is elfogadtuk, pedig én már nemigen szeretek enélkül fellépni, mert lehet itt kommentekben gúnyolódni rajtam, de igen, azt hiszem tartok ott, hogy ha már odaviszem a cuccaimat, a stábomat, a zenekaromat, és a dalaimat, akkor elvárhatom azt is, hogy ne basszanak át – magyarázta ByeAlex és hozzátette, ő nemcsak magával szemben maximalista hanem a közönségével szemben is hiszen a vádakkal ellentétben igen is szereti őket.

Arra is kitért, hogy pályafutása alatt ez volt az első olyan alkalom, hogy technikai okok miatt mondott le egy fellépést.

– Összesen életemben kb. ez a harmadik koncert amit nem teljesítettem. A többi mind fizikai okok miatt nem valósult meg, és szinte mind pótlásra került, ha volt rá lehetőség! Egyébiránt több száz koncertet nyomtam le az elmúlt években maradéktalanul, és valódi szeretettel, rengeteg esetben úgy, hogy fizikai fájdalmaim voltam, csak én nem nyávogok nyavajákról meg párkapcsolatokról a magyar sajtónak, mint az itthoni legtöbb ismert ember! Volt, hogy MANKÓVAL álltam fel a színpadra! Ki volt ott!? – írta érezhető dühvel szavaiban.

– Azok meg akik aztán azzal zsarolnak, hogy én nekem Bánkkal lenne bajom, k*rvára szégyelljék magukat! Én Bánkra visszatérő vendég vagyok! (…) Bánk az egyik kedvenc városom, és rohadtul örültem neki, mikor a meghívást megkaptuk! A fiúknak meséltem, hogy életük egyik legszebb helyén járnak majd. De ez van… ez történt. Remélem a szervezők ebből tanulnak majd, és nem állítanak többet ilyen kellemetlenségek elé egy előadót és közönséget sem. Ennél többet nem tudok erről mondani. Szeretem a közönségünket és ők ezt tudják is! – zárta sorait a zenész.

Rajongó csalódottságát azonban úgy tűnik ez a poszt sem csillapította, sokan még mindig az elmaradt koncert miatt dühöngenek, mások szerint viszont ByeAlex jól tette, hogy leírta a saját véleményét.

Indirekt/Blikk