2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Bottal ütheti a pénze nyomát Bartha Sylvia

Bottal ütheti a pénze nyomát Bartha Sylvia

Szomorúan végződött Barta Sylvia internetes csalási ügye. A TV2 gyönyörű időjósa néhány héttel ezelőtt, egy külföldi oldalról rendelt egy sporteszközt, az akciót a bankszámlája bánta.

Ahogy azt a Blikk elsőként megírta, az áruért kért pénzt kifizette, majd nem sokkal később kapott egy vámfizetéssel kapcsolatos e-mailt, amelyben többek között a bankkártyájának adatait és az azokhoz tartozó jelszavakat is elkérték.

A sokk másnap érte Sylviát, amikor a stúdióba indulva azzal szembesült, hogy 160 ezer forintnyi eurót emeltek le a számlájáról, majd később újabb összeggel próbálták megterhelni a számláját, ám ekkor a bankja már közbelépett. Sylvia a Blikknek elmesélte, kálváriája véget ért, de nem hepienddel.

– Épp az imént kaptam egy levelet a bankomtól, miszerint miután megadtam az adataimat, ők tehetetlenek, innentől kezdve rendőrségi feljelentés útján próbálhatom meg visszaszerezni az ellopott pénzemet. Ez sajnos esélytelen procedúra lenne, így kijelenthetjük, hogy bottal üthetem a pénzem nyomát – mondta szomorúan Barta Sylvia.

A kétgyermekes édesanya keserű tanulópénzt fizetett, csalódott, de igyekszik túllépni az őt ért sérelmeken.

– Általában mindennek alaposan utána szoktam járni. Sajnos ez az oldal még a leginkább kétkedőket is csőbe húzta volna, szomorú, de én is így jártam. Viszont eddig sem és a jövőben sem szeretném úgy élni az életemet, hogy rendszeresen attól rettegek, hol és mikor vernek át. Nyilvánvalóan ezentúl még jobban odafigyelek, de folyamatos bizalmatlanságban sem lehet élni – jelentette ki Sylvia. – Bár a velem történteket már nem lehet visszacsinálni, de abban bízom, hogy a történetemmel megóvhatok másokat attól, hogy hasonló helyzetbe kerüljenek.

Sylvia kálváriáját a Blikk írta meg elsőként, azóta döbbenetes módon számos üzenetet kapott olyanoktól, akiket szintén ugyanígy vertek át.

– Többen is megkerestek, akadt, akitől még nagyobb összeget loptak el, és a jelek szerint ők sem kaphatják vissza a pénzüket. Az biztos, hogy ezentúl kétszer is meggondolom, mit és honnan rendelek. Szeretném leszögezni, a bankomnak nagyon hálás vagyok, végig korrekten, a történteket alaposan kivizsgálva jártak el az ügyemben. Hálás vagyok nekik, azokra haragszom, akik mások átverésével jutnak pénzhez, következmények nélkül – dohogott Barta Sylvia.