2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Botrány az X-Faktorban: otthagyta a forgatást az egyik mentor

Botrány az X-Faktorban: otthagyta a forgatást az egyik mentor

Percekre megfagyott a levegő az X-Faktor stúdiójában.

Az RTL Klub sikeres tehetségkutató műsora már korábban sem volt mentes a jelentkezőket támogató és megítélő mentorok vitájától, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti már korábban is különbözött össze, néha szinte zeng a stúdió a veszekedéstől, és ebbe csöppent most bele a csapat legújabb tagja, Herceg Erika. A szőke énekesnő ráadásul olyannyira berágott Petire és Alexre, hogy – a műsor szombati adásának promóvideója szerint – csapot-papot otthagyva ki is viharzott a stúdióból. Kínos percek következtek, a jelentkezők is csak pislogtak, nem tudták, énekeljenek-e.

A mentorok (balról ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti) álla leesett, amikor Erika felpattant és kivonult a stúdióból /Fotó: RTL KLUB
A mentorok (balról ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti) álla leesett, amikor Erika felpattant és kivonult a stúdióból /Fotó: RTL KLUB

– Volt feszültség – ismerte el a Blikk megkeresésére Herceg Erika. – A fiúkkal nem voltunk azon a napon, azokban az órákban egy hullámhosszon. Ennek az lett a következménye, hogy Petivel összevesztünk, majd amikor Alex még rá is tett egy lapáttal, már csak úgy tudtam levezetni a feszültséget, hogy kirohantam a stúdióból.

Azzal, hogy felpattant, elképesztette a társait, akik valószínűleg nem erre a reakcióra számítottak.

– Pár percig nem is tudtunk mit kezdeni a helyzettel, annyira meglepődtünk – ismerte el Peti. – Már az első adásban is érezhető volt, hogy idén szigorúbban próbálok hozzáállni a válogatók alatt is a versenyzőkhöz. Mindig fontos volt, hogy a végén a legjobbak maradjanak, de az elmúlt évek során sokszor elcsábultam a szórakoztatás irányába – adott magyarázatot Peti arra, mi vezethetett a veszekedéshez.

– A feszültség abból adódott, hogy az adott szituációban Erikát szólították meg, és én most nem szerettem volna felmenni a színpadra táncolni, ezt pedig zokon vette – magyarázta Peti, aki kiemelte, mindannyian meghökkentek, és után sokáig békítették új társukat.

– Kellett pár perc, amikor magam lehettem, amikor átpörgettem magamban a dolgokat. Nehéz bekerülni három összeszokott mentor mellé és ez a válogató első napjaiban nehezítette is a dolgom – vallotta be lapunknak. – Nekik már megvoltak az összeszokott poénjaik, félszavakból vagy egy pillantásból értik egymást, szerintem ezek a feszültségek ebből adódhattak bennem.