2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Börtönbe kerülhet Naomi Campbell

Börtönbe kerülhet Naomi Campbell

A szupermodell szervezete milliókat sikkaszthatott.

Naomi Campbell a 90-es évek óta az egyik legmeghatározóbb alakja a divat világának, de nem csak ezen a téren alkotott maradandót. Mesés pályafutása során összegyűjtött hatalmas vagyonából ugyanis 2005-ben összehozott egy Fashion for Relief névre keresztelt jótékonysági szervezetet, melynek élén mindent megtett azért, hogy segítsen a mélyszegénységben élő, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Az évek során azonban valamikor hiba csúszott a gépezetbe, a felügyeleti bizottság jelentése szerint ugyanis hűtlen kezelés és egyéb súlyos pénzügyi problémák gyanúja miatt vizsgálatot indítottak az alapítvány ellen.

A Fashion for Relief legutóbb közzétett beszámolójából kiderült, hogy a 2019 júliusáig tartó évben 1.722.000 fontot gyűjtöttek össze, főleg szponzorációkon keresztül. Ebből azonban 1.606.000 fontot jótékonysági rendezvények szervezésére, valamint a PR-osok és más alkalmazottak fizetésére fordítottak, így mindössze 5.515 fontot költhettek valóban jótékony célokra.

Arról nem is beszélve, hogy a bizottság beszámolója szerint a jótékonysági szervezet vezetői még nem tették közzé 2020-as beszámolójukat, amellyel a nyilvántartás szerint már több mint 178 napos késésben vannak.

Ez azonban még mindig nem minden, a felügyeleti bizottság ugyanis abban is kételkedik, hogy Campbellék vajon legálisan fizetettek-e kifejezetten magas összeget az egyik kurátornak.

A Guardian beszámolója szerint a Fashion for Relief 2019-ben 77.000 fontot fizetett tanácsadás címszó alatt az egyik kurátorának, akinek további 15.942 fontot biztosítottak utazási költségeire.

Azt, hogy a vádak alól bármelyik is igaz-e egyelőre nem lehet kijelenteni, a vizsgálatok jelenleg is zajlanak, annyi azonban biztos, ha kiderül, hogy Naomi Campbell és társai valóban milliókat zsebeltek be a jótékonysági gáláikon befolyt összegekből, komoly következményekre számíthatnak.

Indirekt/Blikk