KezdőlapCímlapBodrogi Gyula egyre jobb erőben érzi magát

Bodrogi Gyula egyre jobb erőben érzi magát

Egy ország aggódott Bodrogi Gyuláért, amikor egy közelmúltbeli friss fotón jó pár kilóval soványabban tűnt fel. A Nemzet Színésze több egészségi problémával is megküzdött az elmúlt időszakban, de már a gyógyulás útjára lépett. Párja, Angéla hízókúrára fogta, miközben a 88 éves művész továbbra is rendíthetetlenül edz.

– Jól vagyok, jól vagyok, most tényleg nem kell aggódni értem, már híztam is egy kilót. Angéla olyan jól főz, hogy ez nem is csoda. Szerencsére a szívműtétem óta sem kell diétáznom, így nem vonom meg magamtól a finom falatokat. Nincsenek extra kívánságaim, Angéla csak bemondja, mit főz, én meg csípőre teszem a kezem, és az mondom, jól van akkor – mesélte a Blikknek nevetve Bodrogi, aki azért felsorolta az utóbbi hetek kedvenceit is.

Most épp a fokhagymakrémleves, a krumplipüré, a csirkepörkölt és a rántott hús a favorit, de Angéla mindent fantasztikusan készít el.

A színművész a testedzést sem hanyagolja el, a családjától nemrég kapott futópadra mindennap rááll.

– Na, nem futok rajta, inkább csak gyalogolok pár perces turnusokban. Hol három percet, aztán ötöt… egyre többet és rendszeresen, ez a lényeg. Gyalog még azért nem mennék fel a hegyre, de lefelé már simán lejövök.

A színész nemrég tért vissza a színpadra, a közönség legnagyobb örömére.

– Játszom több darabban is: a Caligula helytartójában, az Egri csillagokban, a Házasság Palermóban-ban, a Tizenhárom almafában és az Édes keserűben is – sorolta.

– Ha van még húsz-harminc évem, azt a színpadon képzelem el, a többit meg majd kertészkedve, nyugdíjasként.

Bodrogi Gyula több, komoly betegségből épült fel az elmúlt évben. Először tavaly novemberben szállították rohamkocsival kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta egy kiszakadt hasi sérv miatt, amely rettenetes görcsöket okozott. Sajnos, a következő vészhelyzetre sem kellett sokáig várni: idén tavasszal ismét életmentő műtéten esett át. Angélának köszönheti, hogy egy gyors beavatkozással sikerült megmenteni az életét. Bodrogi ugyanis régóta köhögött és fulladt, mégsem akart orvoshoz fordulni. Végül a párja vitte be a kórházba, ahol azonnal megműtötték a szívét. Májusban aztán ismét rosszul lett: kiderült, hogy a tüdeje vizesedett be, ezért a folyadékot az orvosok azonnal leszívták. A színész azóta otthon gyógyult, a nyár végén pedig vissztért a színpadra. Akkor azt mesélte lapunknak, öt kilót fogyott, de igyekszik hamar visszanyerni a „versenysúlyát”.

– Jelenleg öt kilóval vagyok kevesebb. Más bajom nincs, legfeljebb, hogy már 88 éves vagyok, de az ellen nem tudok tenni – tette hozzá.

Indirekt/Blikk