2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Bodrogi Gyula 89 évesen is rendszeresen vezet

Bodrogi Gyula 89 évesen is rendszeresen vezet

A mai napig autóval jár a színházba.

A legendás magyar színész, Bodrogi Gyula jövő áprilisban tölti be 90. életévét, de mind a mai napig lelkesen ül volán mögé. Minden arra enged következtetni, hogy ez az elkövetkezendő hetekben-hónapokban sem fog változni, mivel a Kossuth-díjas művész kiváló egészségnek örvend, szeptemberben pedig újabb három évre hosszabbították meg a jogosítványát.

A színművész jövőre kilencvenéves lesz, ezzel együtt pedig immár hatvan esztendeje lesz annak, hogy megkapta vezetői engedélyét.

Hatvan esztendő alatt egyszer volt balesetem, akkor sem én voltam a kár okozója, belém jöttek. Mindmáig autóval járok a színházba, próbákra és az előadásokra egyaránt, hiszen az egészségi állapotom kiváló. Ez a fajta önállóság, illetve a családom és a színházi közeg jó formában tart, nincs okom panaszra – mesélte a Star magazinnak a színművész, aki még most is bírja a rohanó tempót.

Valahogy feltölt a munka. Örökké bírnám csinálni, örökké bírnék játszani. A Nemzetiben és a Karinthyban egyaránt láthat a nagyérdemű, illetve februárban a mozivásznon is – ismerte be Bodrogi Gyula, aki elmondása szerint jól van, üdén és boldogan.

2021-ben a színművész egy próba során szenvedett el balesetet, amikor lezuhant egy dobogóról. A bordái elrepedtek, három hónappal később pedig operálnia kellett a sérve miatt. A műtétből akkor ideje sem volt felépülni, mert nem sokkal később bevizesedett tüdővel került kórházba. Gyuláért az egész ország izgult, azóta azonban talpra állt, és mára már kiválóan van.