2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Berki Krisztián édesanyja nem tudta, hogy a fia drogokkal él

Berki Krisztián édesanyja nem tudta, hogy a fia drogokkal él

Egyelőre képtelen a családja feldolgozni Berki Krisztián halálát. A médiaszemélyiség, a kétgyerekes családapa hirtelen és mindössze 41 évesen távozott az élők sorából, éppen akkor, amikor rendbe akarta hozni a házasságát, szerette volna visszahódítani a feleségét. Családtag­jait az is sokkolta, hogy a rendőrség kábítószergyanús anyagot talált a lakásában.

Berki Krisztián édesanyja még nem dolgozta fel, hogy a fia nincs többé. Az asszony néhány nappal a halála előtt találkozott Berkivel, közösen vitték babaúszásra a kis Emmát Mazsival és Krisztiánnal.

– El sem hiszem, hogy nincs többé, néhány napja voltam velük babaúszáson. Tervei voltak, úgy volt, hogy múlt hétvégén jönnek meglátogatni engem a kicsivel és Mazsival, de erre sajnos már nem került sor – mondta elcsukló hangon a Blikknek Júlia.

– Várjuk a boncolás eredményét, hogy kiderüljön, szteroid vagy kábítószer ­okozhatta-e a fiam halálát, mert találtak valamit a rendőrök. Pénteken lesz a boncolás, vizsgálják, mitől állt meg a szíve. Nem tudtam, hogy a fiam drogozott – zokogta az édesanya, aki azt is elárulta, gyászukban osztoznak kisebbik unokája édesanyjával, Mazsival, aki még nem tért magához a férje halála okozta sokkból. – Ő sem tudja elhinni, hogy Krisztián nincs többé, azt mondta: azt álmodta, ott van mellette és azt mondja neki, hogy szereti. A kis Nati is imádta az apját, a szeme olyan, mint az övé…

Az özvegyen maradt Mazsi egyelőre képtelen feldolgozni a tragédiát.

„A fájdalmunk leírhatatlan. Még nincsenek szavak. Köszönöm a gyógyító gondolatokat és az együttérző üzeneteket, hívásokat. Kérlek Benneteket, mellőzzétek a »baráti« interjúkat, hisz az igaz barát most nem beszél, maximum elmondja/leírja, mennyire szerette őt. A találgatás nem megoldás, amint készen állok, jelentkezem. Ez volt az utolsó közös képünk. A kép május 5-én készült a kislányunk féléves születésnapján. Berki Renáta, feleséged, ki mindig szeretni fog téged” – fogalmazott közösségi oldalán megosztott bejegyzésben Mazsi.

Kegyetlen volt a sors hozzájuk, hiszen Mazsi és Berki Krisztián éppen rendbe akarták hozni a házasságukat, amely fölött néhány hónapja viharfelhők gyülekeztek és még a válás is szóba került. Egy ismerősük szerint péntek este beszélték volna meg, hogyan tovább, ám erre már nem kerülhetett sor…

– Ha nem történik ez a szörnyű tragédia, este találkoztak volna kettesben, hogy megbeszéljék, együtt vagy külön folytatják. Mazsi tervezett babás táboráról is egyeztettek volna, hogy Krisztián is menjen-e vagy sem. Az utolsó verzió ezzel kapcsolatban az volt, hogy együtt fogadják a vendégeket, de Krisztián nem marad ott – mesélte a Blikknek egy ismerős, aki azt is hozzátette, Mazsi vigasztalhatatlan, és a munkával, illetve a kicsi körüli teendőkkel próbálja elterelni a gondolatait. – Nem tudja még feldolgozni a tragédiát, rengeteget sír, a barátok és a család próbálja tartani a lelket benne. Azt mondta, a munkába akar menekülni majd.

Berki kilencéves kislányának, Natinak is minden bizonnyal sok időbe telik majd, mire valamelyest fel tudja dolgozni imádott édesapja halálát. A kislány találta meg édesapja holttestét. A Borsnak azt nyilatkozta egy barát, hogy a kislány előbb Mazsit hívta, de nem érte el, majd a híváslista utolsó számát csörgette meg apja telefonjáról, hogy segítséget kérjen.

Indirekt/Blikk