2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Címlap A 3+2 tagjai el sem mehettek öngyilkosságot elkövető társuk temetésére

A 3+2 tagjai el sem mehettek öngyilkosságot elkövető társuk temetésére

Tragikus körülmények között 49 éves korában elhunyt Vojnić Tunić Zsolt, a 3+2 billentyűse. Barátai tudták, hogy depressziós, de mivel mindig vidámnak látták, váratlanul érte őket a tragédia híre.

“Kedves Barátaink! Sajnos ismét bővült az égiek zenekara… Megrendülten tudatjuk, hogy szeretett barátunk, testvérünk, zenésztársunk Zsolt, tragikus hirtelenséggel elhunyt! Nem a búcsúzás fáj a legjobban. Hanem az űr, ami velünk marad utána. Jó utat Zsolti!” – tudatta a hírt az együttes a Facebook oldalán.

A Blikk megkereste a zenekar frontemberét, Bugyi Zoltánt, aki megtört hangon beszélt zenésztársuk haláláról. Zsolt depressziós volt, végül önkezével vetett véget az életének.

– Szilveszterkor zenéltünk együtt utoljára. Zsolt sajnos ekkor már depresszióval küzdött, panaszkodott, hogy nem jönnek ki jól a párjával. Ha utaztunk koncertekre, gyakorta idegeskedett, aggódott az egészségi állapotáért, gyakran járt orvoshoz. Mindig magával hozta vérnyomásmérőjét is – tette hozzá Bugyi Zoltán.

Bár a zenekar tagjai tudták, hogy társuk pszichés betegséggel küzd, nem érzékelték, hogy milyen súlyos a baj.

– Zsolt mindig vidáman, felkészülten jött a próbákra és a koncertekre. Igaz, a vége felé sok panasza volt, orvoshoz járt rendszeresen hol a fejfájása, hol a vérnyomása miatt. A legfurcsább azonban az volt, hogy sokszor érzett valamilyen furcsa szagot. Már az egész autót szétszedtük és kitakarítottuk, de ő akkor is érezte, amit rajta kívül senki más – mesélte megtörten a Blikknek Bugyi Zoltán, akinek az együttes közel negyvenéves fennállása óta rengeteg tagtól kellett már búcsúznia. – Elhunyt a testvérem, de rajta kívül még négy tagunk is, akik a kezdetek óta velünk zenéltek. Nagyon szomorú ez, de sajnos az idő múlásával ez már csak így van. Zsolti temetéséről nem is tudtunk, csak annyit, hogy vasárnap hunyt el és két nap múlva délelőtt már el is temették. Tíz éve volt együtt az élettársával, akivel egy közös, hatéves kislányuk is van – tette hozzá a zenekar frontembere.

A 3+2 együttes nem lehetett ott Zsolt temetésén, de hamarosan lerója tiszteletét a zenésztárs sírjánál.

– Ha már a temetésen nem lehettünk ott, mindenképpen kilátogatunk a sírhoz. A zenekarral úgy döntöttünk, folytatjuk a zenélést, találtunk egy zenészt, aki helyettesíteni fog, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő – tette hozzá sóhajtva Bugyi Zoltán.

Indirekt/Blikk