2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap A 2 év 10 hónap börtönre ítélt Galambos Lajcsi: "Nagyon sok hiba...

A 2 év 10 hónap börtönre ítélt Galambos Lajcsi: “Nagyon sok hiba van az ítéletben”

Megszólalt a Blikknek Galambos Lajos, miután ma ítélet született a hosszú évek óta húzódó áramlopási ügyében. Lajcsi ma nem volt ott a bíróságon, de most a Blikknek elmondta, hol várta az életéről döntő ítéletet. Szerinte ma nem derült ki az igazság!

A bíróság bűnösnek mondta ki Galambos Lajost három rendbeli lopásban, és felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás vádja alól felmentette a bíróság.

A Blikk elérte Galambos Lajost, aki így nyilatkozott:

– A feleségem vétlenségét kimondta az első fokú bíróság, engem pedig elkaszált, és ez elfogadhatatlan. Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott, de a történelemben előfordult már ilyen, nem ez az első eset, akár emberölés ügyében is. Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet. A bíró ugyan visszafogta az ügyészség fantáziálását, ugyanakkor apró részleteket felnagyítva, és feltételezéseket tényként elfogadva döntött. Az szerettem volna, hogy ma lezáruljon az ügy, a lelki békém, a családom és az egészségem érdekében, sajnos ez nem történt meg, tovább tart a hat éve folyó mizéria, de természetesen a végsőkig harcolok, hogy kiderüljön az igazság, ami ma nem derült ki. Jó hír, hogy a feleségem esetében ez megtörtént, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatban igen komoly kárigénye lehet.

Elmondta, hogy a nyugalma és az ügy gyors lezárásának érdekében megtérítette a kárként megállapított összeget. Nem értett vele egyet, mégis megtette.

A bíró így korlátlanul enyhíthette volna a büntetést, mégis elkaszált – folytatta Galambos Lajos és végül elmondta, hol volt az ítélethirdetés idején, egy fotót is mutatott:

– Számomra életemben a legfontosabb a nagymamám volt, aki mindig bízott bennem, és akinek a félretett pénzéből adtam ki az első kazettáimat, az ő sírjánál voltam kint Soroksáron, ott értesültem a tárgyalóteremben történtekről.

Indirekt/Blikk