KezdőlapCímlapMegvan, mikor temetik Oszter Sándort

Megvan, mikor temetik Oszter Sándort

Oszter Sándor lánya, Alexandra közölte, pontosan hol és mikor lesz elhunyt édesapja búcsúztatója.

Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 73 évesen váratlanul hunyt el szívinfarktusban október 29-én. Sokan az ország Rózsa Sándoraként emlegetik, hiszen ezzel filmmel vált igazán ismertté. A Vígszínházban, illetve a Nemzeti Színházban is játszott, majd szabadúszóként folytatta tevékenységét, később pedig ismét a Nemzeti Színház tagja lett. Színházi pályája mellett olyan híres filmekben szerepelt, mint a 80 huszár, Kopjások, Jób lázadása, Napló gyermekeimnek, Argo és A Viszkis.

A színművésznek méltó búcsúztatást szerveznek, erről a lánya, Oszter Alexandra tájékoztatotta Facebook-oldalán. Mint írta, úgy érzi, édesapja sokak példaképe volt, így rengetegen akarnak elbúcsúzni tőle.

Kedves Mindenki! Aki szerette Édesapámat, akit az EMMI saját halottjának tekint, december 11-én de. 10 órakor a Farkasréti temetőben közösen megemlékezhet velünk együtt. Írhatnám, hogy kísérjük utolsó útjára, de úgysem az utolsó útja lesz… Tudom, sokaknak ifjúságát meghatározó alakja és sokak példaképe volt. Mindenkinek szíve joga ott lenni, aki úgy érzi! – olvasható Alexandra posztjában.